Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 12:13

Članovi šibenske Grupe 9 otvaraju večeras izložbu svojih radova u Mimari

Napisala: 
Članovi šibenske Grupe 9 otvaraju večeras izložbu svojih radova u Mimari

Izložba 'Grupe 9' Šibenik bit će otvorena večeras u zagrebačkom Muzeju Mimara i trajat će do do 19. studenoga 2017.

Grupa 9 je osnovana 09. 05. 2008. godine radi razvijanja izvorne šibenske likovne scene, kroz praksu redovitog predstavljanja stvaralaštva skupine domaćih autora, prvenstveno onih koji u Šibeniku žive i djeluju, kao i onih koji su iz ove sredine odsutni ali su dalje aktivni na Šibenskoj likovnoj sceni. Grupa koja trenutno broji 14 autora, formirana je oko jedne čvrste ali dovoljno fleksibilne jezgre što joj omogućava prisutnost na lokalnoj likovnoj sceni već 9 godina.

Grupa okuplja autore različitih likovnih interesa i usmjerenja. Potreba za formiranjem ovakve skupine u našoj sredini, je potaknuta i time što gradske ustanove, nisu preuzele inicijativu organiziranja i definiranja domaće likovne scene, već su se u pravilu orijentirale na predstavljanje vanjskih autora.
Šibenčani tako, po drugi put u godinu dana “ulaze” u Mimaru. Lani je Jagoda Sablić sa suradnicima u Mimari imala izložbu 950 kravata poznatih osoba posvećenu 950. obljetnici prvog pisanog spomena Šibenika.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!