Utorak, 03 Listopad 2017 10:01

Dva desetljeća manifestacije Latinsko idro: Regata, izložbe i humanitarna akcija

Napisala: 
Dva desetljeća manifestacije Latinsko idro: Regata, izložbe i humanitarna akcija

Dvadeseta jubilarna regata obilježila je završetak ovogodišnjeg Tjedna latinskog idra koji se održao u organizaciji udruge Latinsko idro. Prekrasnim akvatorijem Murtera zaplovile su brojne brodice na oduševljenje brojnih posjetitelja u uvali Hramina koji su uz regatu, proteklih dana mogli razgledati i brojne radionice, skupove i predavanja o vrijednostima broda i života s tradicionalnim brodom.

 

Tijekom održavanja regate, u suradnji sa zagrebačkim Lions klubom Lenuci te šibenskim klubom Luce, otvorena je i donatorska izložba fotografija s prijašnjih regata. Posjetitelji su tako imali jedinstvenu priliku razgledati prekrasne kadrove zanimljivih brodica i vrijednih uspomena s dosadašnjih regata, a prikupljene donacije namijenjene su opremanju dječjeg vrtića u Murteru.

 

„Iznimno mi je drago što smo i ove godine dio ovog prekrasnog projekta. Veseli me rastući interes posjetitelja kako za Tjedan latinskog idra tako i za samu regatu, a posebno humanitarni cilj kojim ove godine pomažemo dječjem vrtiću u Murteru.“ – izjavila je predsjednica Lions kluba Luce Nera Gojanović.

 

Hvalevrijedan cilj Tjedna latinskog idra koji je ove godine obilježio dva desetljeća integracija je stečenih znanja i vještina u suvremene vrijednosti, a ove se godine održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Projekt su podržali i Turistička zajednica Općine Murter Kornati i Općina Murter Kornati.

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!