Datum objave: 28. Srpanj 2017

Kontroverzni Laibach nastupio na tvrđavi svetog Mihovila pred pomalo anemičnom publikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Čuvena slovenska grupa Laibach, jedini zapadnjački bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji gostovala je večeras na šibenskoj tvrđavi svetog Mihovila, u sklopu Changer Meetup festivala, ali odgovor publike nije bio impresivan kakav je morao biti s obzirom na njihovu kvalitetu , izazovnost glazbe koju izvode i njihov upečatljivog nastupa koji je poseban audio- vizualni doživljaj. Oni su ipak endemi u doba kada je čovječanstvo okruženo prolaznim pomodnim pop hitovima upitne kvalitete.

Gledalište nije bilo puno,a reakcija publike je bila pomalo anemična.

Umjerenim su tempom dosezali vrhunac performansa, a izveli su uz ostalo Eurovision, "Resistance Is Futile",“Smrt za smrt”, “Now You Will Pay”, “Whistleblowers”, “We Are Millions And Millions Are One” i naravno "Life Is Life".

U svakom slučaju, njihov dolazak u Šibenik i koncert na svetom Mihovilu jedan je od značajnijih glazbenih događaja ove sezone. Riječ je o grupi koja je još u bivšoj državi uvijek predstavljana kao kontroverzna. Kod pravovjernih komunista je izazivala sablazan i smatrali su je rušiteljem socijalizma, da bi 2015. nastupili u jednoj od rijetkih tvrđava socijalizma koja je u svijetu opstala, u Sjevernoj Koreji. Njihovi su nastupi u Zagrebu u nekoliko navrata bili prekidan ili zabranjeni.

FOTO:Danijel Ferić

Iz kategorije: Kultura