Datum objave: 21. Lipanj 2017

Iskonski hrvatski blues večeras na šibenskoj rivi na Svjetski dan glazbe

Diana Ferić
Diana Ferić

Današnji Svjetski dan glazbe ipak u Šibeniku neće nezapaženo proći. Za to da ga i mi osjetimo pobrinuo se šibenski bend Sigmund u kojem bubnjeve svira šibenska glazbena legenda Nikica Šprljan koji je svirao još s grupom MI i drugim rokerima starije generacije. Osim njega u Sigmundu su: Aleksandar Belamarić Sale – glavni vokal i gitara, Dalibor Reškov, Dale - gitara i prateći vokal, Željko Prebeg Preba – bas i prateći vokal i Damir Buntić na klavijaturama inače stručni savjetnik u šibenskoj razvojnoj agenciji za pitanje poljoprivrede i OPG -ova. Šarolika ekipa izvest će svoje autorske skladbe. Koncert će održati na travnjaku ispred Muzeja Grada Šibenika, a počet će u 22 sata.


Bend je nazvan po ocu psihijatrije, velikom Sigmundu Freudu, a autor glazbe njihov zvuk opisuje kao iskonski hrvatski blues.

"Ima dosta grupa u Hrvatskoj koje sviraju blues, ali onaj američki, dok smo mi svoj zvuk malo prilagodili, pa tu ima i jazza i drugih ritmova. Riječ je o bluesu na šibenski način, nitko drugi ne svira ovako kao mi ", kaže autor većine pjesama Aleksandar Belamarić, nekadašnji šef tehnike u HTV -ovom studiju u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Kultura