Datum objave: 16. Lipanj 2017

Utjeha za one koji ne dobivaju ulaznice za otvorenje MDF-a:S besplatnim ulaznicama na generalnu probu

Diana Ferić
Diana Ferić

Velika je potražnja, kao i svake godine za ulaznicama za Međunarodni dječji festival (MDF), koji će svečano će biti otvoren sutra 17. lipnja dječjim mjuziklom Buratino za koji je tekst, prema priči A. N. Tolstoja, napisala Marijana Nola, glazbu Neno Belan, a režiju potpisuje Nina Kleflin.

 

Kao i prijašnjih godina, ulaznice nisu bile u prodaji pa će u gledalištu sjediti odabrani, oni kojima su organizatori podijelili ulaznice. Za utjehu onima koji nisu mogli do njih besplatno su podijeljene ulaznice za večerašnju generalnu probu na Ljetnoj pozornici.

 

Inače, svojevrsni je presedan da Festival otvara ista predstava kojom je otvoren 2010. godine no redateljica Nina Keflin ističe da je uneseno puno promjena, da ni u kom slučaju nije riječ o istoj predstavi te da povratak Buratina ima smisla:

 

„Buratino je, amblematski i programski, postao začetnik i povratnik velike ideje koja je u samim temeljima MDF-a, ideje o hrabrom djetetu koje svojom dobrotom mijenja svijet. Kada je 2010. prvi put odigrana ova predstava, ona je zapravo označila početak velikog plana koji je trebao pričekati punih pet godina da se počne ostvarivati. Ideja o velikoj glazbenoj trilogiji za djecu i odrasle zaživjela je 2015. godine mjuziklom Matilda, istih autora. Matilda je požnjela veliki uspjeh koji je utro put drugo dijelu trilogije – Čarobnjaku iz Oza koji je otvorio MDF prošle godine. I sada, konačno, vraća se Buratino kako bi zapečatio i potvrdio ono o čemu smo govorili i ono što smo planirali. Festival u Šibeniku ima na životu eskluzivno i gotovo nevjerojatno postignuće: tri aktivne dječje predstave, tri velika glazbena spektakla koji u svojoj dramaturškoj odrednici priča istu priču, priču o djetetu koje je istinski junak ", objasnila je Kleflin.

Iz kategorije: Kultura