Četvrtak, 11 Svibanj 2017 13:08

Zavirili smo na izložbu "Zlatne ruke mojih baka" i vratili se u djetinjstvo

Napisala: 
Zavirili smo na izložbu "Zlatne ruke mojih baka" i vratili se u djetinjstvo

Šibenčanka Jagoda Sablić svako malo iznenadi svojim kreativnim idejama i projektima. Večeras u 18. 30 minuta u Gradskoj knjižnici u Šibeniku za javnost „otvara škrinje svojih prabaka i baka“ izložbom „Zlatne ruke mojih baka“. Na njoj su predstavljene različiti pleteni kukičani ručni radovi, lancuni, ukrasi iz starih kuhinja, originalna odjeća njezinih prabaka s kraja 19 stoljeća, gobleni. Jagoda je sve to što je nasljeđivala od svojih predaka, marljivo poput mrava, skupljala i čuvala i odlučila tu obiteljsku baštinu prikazati i Šibenčanima kod kojih će svi ti predmeti pobuditi, sasvim sigurno, na njihove prabake bake i majke i vratiti nas u prošlost.

To je treća izložba koju je osmislila Jagoda Sablić. Prva je bila „Šibenska duša“ s lutkama u šibenskoj nošnji koje je sama izradila te starim predmetima, a potom je osmislila izložbu „Kravata Croata“, također u povodu 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika koja je predstavljena i u Zagrebu i to u Muzeju Mimara.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!