Datum objave: 01. Ožujak 2017

Gimnazijalci izdali petnaestu Peglu: Školski list osvježila neka nova lica i rubrike

Šibenik News
Šibenik News

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' predstavljen je 15. broj školskog lista 'Pegla' učenika Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika.

 

Ivana Vukman, glavna urednica, Paula Jurković, zamjenica glavne urednice te Lorana Antunac, profesorica, predstavile su najnoviji broj Pegle koji će se pamtiti kao dosad najbogatiji. Povećanom broju stranica školskog lista svakako je doprinijela i nova rubrika 'Učenički epicentar'.

 

U novom broju Pegle našlo se mjesta za intervju s nasljednikom ravnateljice Ivanice Belamarić, ravnateljem Josipom Paićem, uredništvo je odalo priznanje svojim nagrađivanim kolegama iz školskih klupa, a nije se zaboravilo ni na 950. obljetnicu od najstarijeg poznatog pisanog traga grada Šibenika što je obilježilo proteklu godinu, odnosno dodjelu gimnazijske nagrade Antuna koja je protekla upravo u znaku spomenute obljetnice.

 

 

Šibenski gimnazijalci potrudili su se stranice školskog lista 'začiniti' pa donose pinkaterije iz zbornice, a brojne tekstove potpisuju u neki novi članovi redakcije školskog lista za koji ne jenjava zanimanje učenika, što novinara što čitatelja.

 

U programu promocije, pak, našlo se mjesta i za glazbeni broj u izvedbi hvaljene klape Gimnazijalke.

 

 

 

Iz kategorije: Kultura