Datum objave: 20. Veljača 2017

"Kravata Croata" i dalje promiče Šibenik:Izložba će biti postavljena u Mimari

Diana Ferić
Diana Ferić

Zagrebački muzej Mimara ugostit će od 19. travnja šibensku izložbu "Kravata Croata" koju je osmislila Jagoda Sablić, izvršna urednica MDF -a i organizirala uz pomoć svojih kolegica iz HNK -a Šibenik glumice Franke Klarić i kostimografkinje Sare Lovrić Caparin. Rezultat je to suradnje s Akademijom Cravatica koja je od početka podržala taj projekt Jagode Sablić, koji je bio posvećen 950. obljetnici prvog spomena Šibenika pa je na izložbi bilo 950 kravata poznatih i manje poznatih hrvatskih građanki i građana.

 

Riječ je o projektu koji je od početka imao veliki odjek u javnosti pa su mnogi donirali svoje kravate. Uz organizatorice za to su najzaslužniji fonetičar HRT -a Tomislav Baran koji je prikupio pedesetak kravata svojih kolegica i kolega te Šibenčanin Zoran Škugor i Vjekoslava Huljić koji su se potrudili i dobili kravate brojnih poznatih ličnosti.
"Drago mi je što naša izložba privremeno seli i Zagreb i što je moći vidjeti i stanovnici i gosti hrvatske metropole. Ova je izložba od početka pridonijeli promociji Šibenika i njegove baštine, a ovo je još jedna veliki korak naprijed u tom cilju", kazala nam je Jagoda Sablić koja, vjerojatno, kada je potaknula taj projekt nije ni sanjala u što će se izroditi.

 

Postavljanje izložbe "Kravata Croata" u Mimari podupire i gradska uprava Šibenik.


Cilj organizatora je da ta izložba obiđe barem cijelu Hrvatsku.  

Iz kategorije: Kultura