Datum objave: 09. Veljača 2017

"Šibenska balada" odzvanjala Times Squarom u New Yorku

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovnici New Yorka jučer su iznenađeno slušali kad se na njihovom Times Squareu zaorila čuvena "Šibenska balada", himna Krešimirovog grada. Tu njima čudnu a capella klapsku pjesmu priuštili su im članovi klape Sebenico, koji su ovih dana na putu u Americi, zajedno s Pivačima sv. Jakova, piđše u Večernjem listu Samir Mila.
Klapu Sebenico čine najbolji šibenski klapski pjevači, od kojih je većina nekoliko puta nagrađena i na festivalu u Omišu. Snimka se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, a na njoj je vidljivo kako su Amerikanci odmah izvukli mobitele i snimili klapu Sebenico.

- Stigli smo vidjeti puno toga. Oduševljeni smo poznatim mjuziklom "Kinky Boots", kojeg smo pogledali na Broadwayu. U čuvenom Madison Square Gardenu gledali smo utakmicu Knicksa i Lakersa, za koje je igrao i naš Ivica Zubac. Iako smo bili na vrhu tribina, Amerikanci su nas dobro čuli, jer smo navijali i pljeskali svaki put kad bi Zubac dobio loptu. Družili smo se s našim ljudima u Astoriji, bilo je stvarno emotivno. Dosta ih se i rasplakalo kad su čuli našu pjesmu - kazao nam je Branimir Bubica, koji uz karijeru u klapi Sebenico gradi i samostalnu pop karijeru.

Pred klapom Sebenico ovog vikenda je i druženje s našim ljudima u Chicagu, gdje će i zapjevati u crkvi sv. Jeronima, povodom svečane proslave Stepinčeva.

 

Iz kategorije: Kultura