Datum objave: 07. Veljača 2017

Iz posve druge percepcije: Muzej grada Šibenika priprema izložbu za sva osjetila

Šibenik News
Šibenik News

Muzej grada Šibenik najavljuje izložbu koja je zanimljiva sama po sebi, a onda su joj pridružili još nekoliko elemenata zbog čega će odlazak u Muzej u petak, 10. veljače, biti doživljaj kakvog šibenska publika dugi nije imala priliku osjetiti.

 

Riječ je o izložbi 'Likovno djelo u percpeciji slijepih osoba' autorice Ivone Biočić Mandić, diplomirane kiparice koja se od 1992. g. bavi istraživanjem osjetila i taktilne percepcije umjetnosti.


Likovno djelo u percepciji slijepih osoba je ambijentalna i eksperimentalna izložba taktilnog, olfaktivnog, auditivnog i vizualnog karaktera. Namijenjena je slijepim, slabovidnim i videćim osobama.

 

UPUTE za percepciju izložbe:
Izložba se percipira vizualno, taktilno, auditivno, olfaktivno. Staviti povez na oči je čin empatije. Videće osobe mogu percipirati izložbu s povezom preko očiju uz vodstvo videće osobe. Uz autoricu i kustosicu, vodstvo može preuzeti i treća osoba - posjetiteljeva pratnja.
Višeosjetilnom percepcijom BEZ poveza posjetitelji je također u mogućnosti istraživati i percipirati ambijente.
Slijepe osobe percipiraju izložbu uz pomoć videće osobe.

 

U sklopu otvorenja održat će se i projekcija kratkog dokumentarnog filma "Dodir stopala, dodir ruke" u atriju Muzeja s početkom u 20.30. Film videće osobe percipiraju s povezom na očima.biti će organizirana radionica za djecu.

 

Radionica je namijenjena djeci koji vide, ali i slijepoj te slabovidnoj djeci koji će zajedno s autoricom taktilno istraživati i na slijepo modelirati. Broj mjesta je ograničen i OBAVEZNA je prijava!


Prepozicije radionice u nastavku:

Naziv radionice: Likovno djelo u percepciji slijepih osoba
Voditeljica: Ivona Biočić Mandić, akademska kiparica
Uzrast: 10 – 14 godina (djeca koja vide, slabovidna i slijepa djeca)
Mjesto: Atrij Muzeja grada Šibenika
Datum: subota, 11. veljače
Vrijeme: 10h (grupa A) / 11.30h (grupa B)
Prijava: na broj telefona 022 213 880 ili 022 213 888 (centrala Muzeja)

Istražujte zajedno s nama i prijavite se čim prije, jer broj mjesta je ograničen!

Iz kategorije: Kultura