Datum objave: 25. Siječanj 2017

Primošten dio izložbe aerila fotografija 'Floating above Croatia' autora Paula Prescotta

Šibenik News
Šibenik News

'Floating above Croatia' naziv je izložbe tzv. aerial fotografija autora Paula Prescotta koja će 29. siječnja biti otvorena u Zagrebu. Riječ je o sedam fotografija Hrvatske snimljenim iz zraka, a nama je posebno važna jer je svoje mjesto u prvoj samostalnoj izložbi fotografa i avanturista Prescotta našla fotografija Primoštena.

 

Poigravanjem geometrijskim oblicima kopna i tonovima vode teži se postići skladan spoj konceptualnih i hiperrealističnih prikaza krajolika. Otvorenje izložbe bit će u nedjelju, 29. siječnja, s početkom u 12 sati u zagrebačkom Bistrou Fotić, Gajeva ul. 25. Izložba će biti otvorena do 28. veljače.

 

Paul Prescott je napola Britanac, napola Francuz no već nekoliko godina živi u Hrvatskoj kamo ga je dovela ljubav prema Hrvatici koju je upoznao na proputovanju Indijom. Prescott je pustolov što ga je odvelo na bezbroj putovanja Zemljom no nikamo bez fotoaparata. Voli i bicikl, a putuje i autobusom i vlakom.

 

Najnovijom izložbom stavit će točku na 'i' dosadašnjih deset godina bavljena fotografijom koje su objavljivane u brojnim časopisima diljem svijeta uključujući i one u Singaporeu te za kompaniju Turkish Airlines te niz sličnih turističkih vodiča.

 

 

 

Iz kategorije: Kultura