Srijeda, 25 Siječanj 2017 09:46

Primošten dio izložbe aerila fotografija 'Floating above Croatia' autora Paula Prescotta

Napisao: 
Primošten dio izložbe aerila fotografija 'Floating above Croatia' autora Paula Prescotta

'Floating above Croatia' naziv je izložbe tzv. aerial fotografija autora Paula Prescotta koja će 29. siječnja biti otvorena u Zagrebu. Riječ je o sedam fotografija Hrvatske snimljenim iz zraka, a nama je posebno važna jer je svoje mjesto u prvoj samostalnoj izložbi fotografa i avanturista Prescotta našla fotografija Primoštena.

 

Poigravanjem geometrijskim oblicima kopna i tonovima vode teži se postići skladan spoj konceptualnih i hiperrealističnih prikaza krajolika. Otvorenje izložbe bit će u nedjelju, 29. siječnja, s početkom u 12 sati u zagrebačkom Bistrou Fotić, Gajeva ul. 25. Izložba će biti otvorena do 28. veljače.

 

Paul Prescott je napola Britanac, napola Francuz no već nekoliko godina živi u Hrvatskoj kamo ga je dovela ljubav prema Hrvatici koju je upoznao na proputovanju Indijom. Prescott je pustolov što ga je odvelo na bezbroj putovanja Zemljom no nikamo bez fotoaparata. Voli i bicikl, a putuje i autobusom i vlakom.

 

Najnovijom izložbom stavit će točku na 'i' dosadašnjih deset godina bavljena fotografijom koje su objavljivane u brojnim časopisima diljem svijeta uključujući i one u Singaporeu te za kompaniju Turkish Airlines te niz sličnih turističkih vodiča.

 

 

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!