Datum objave: 24. Prosinac 2016

Uskoro promocija 'Latinskih natpisa' Deane Karađole Radovčić

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Knjiga 'Scripta Latina in urbe Sebenico' ili 'Latinski natpisi u gradu Šibeniku' bit će predstavljena u utorak, 27. prosinca, u atriju Muzeja grada Šibenika. 

 

Knjiga je djelo profesorice talijanskog i latinskog jezika, Šibenčanke Deane Karađole Radovčić koja je izdvojila zanimljivost i posebnost iz kulturno - povijesne baštine Krešimirovog grada, ukoričila ga i kao takvog poklanja rodnom gradu na dar u povodu 950.obljetnice od prvog pisanog spomena grada Šibenika. 

 

Promocija 'Latinskih natpisa' počinje u 18 sati, a sudjelovat će i članice Udruge turističkih vodiča Mihovil čija je članica i autorica, omiljena profesorica Gimnazije Antuna Vrančića i Medicinske škole.

 

- Na ovaj način se i naša Udruga turističkih vodiča "Mihovil" Šibenik uključila u obilježavanje obljetnice 950. godina prvog spomena grada Šibenika - poručuju iz Udruge. 

 

- Knjiga je rezultat mog nastojanja da približim turističkim vodičima to epigrafsko blago koje skrivaju ulice našeg grada, a isto tako i svi našim sugrađanima jer se u tim natpisima krije povijest. To su vrijedni povijesni spomenici. Isto tako, rezultat su mojih dugogodišnjih šetnji kao turistički vodič turista koji su me stalno pitali što znače svi ti natpisi - ispričala nam je nedavno autorica knjige koja sadrži pedesetak natpisa na latinskom jeziku koji se mogu pronaći u staroj jezgri. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3