Petak, 23 Prosinac 2016 23:08

Još jedna izložba za 950. obljetnicu:Šibenik kroz stoljeća u Muzeju

Napisala: 
Još jedna izložba za 950. obljetnicu:Šibenik kroz stoljeća u Muzeju

Izložba „Šibenik kroz stoljeća“ na samoj završnici proslave 950. Obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika otvorena je večeras u šibenskom muzeju, a obuhvaća priču o Šibeniku od isprave kralja Krešimira u kojem je prvi put spomenut do Domovinskog rata.

 

„ To je samo manji dio onog što će se uskoro naći na trećem katu stalnog postava Muzeja na tisući četvornih metara“,najavio je ravnatelj Muzeja u odlasku Gojko Lambaša. Izložba sadržava desetak najznačajnijih mjesta iz opće povijesti Šibenika među kojima je Šibenik za vrijeme mletačke vlasti u kojem su se zbili neki bitni događaji i osobe – izgrađena je katedrala, a pojavili su se i Faust Vrančić i njegov stric Antun koji je bio, po utjecaju, drugi čovjek Austrijskog carstva.

 

Obrađen je i dio šibenske povijesti kada su njima vladali Francuzi za vrijeme slavnog Napoleona, pa vrijeme narodnog preporoda koji je u Šibeniku bio vrlo izražen potom Šibenik za vrijeme Ante Šupuka i tako sve do naših dana. 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!