Datum objave: 23. Prosinac 2016

Prvo pa muško: Uspjela prva modna revija "Šibenski modni krug"

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvoklasan modni događaj u kojem su uživali i publika i kreatori koji su se predstavili bio je večerašnji prvi Šibenski modni krug koji je udruga Faust organizirala večeras u Muzeju grada Šibenika. Sa svojim ekstravagantnim kreacijama predstavilo se šestero modnih dizajnera, a neke od njih šibenska publika je prvi put vidjela.

Bili su to Danijel Hrg – Deni Design, Ankica Lalić – La Fabrica, Andrijana Lucić i Irena Vodišek Babaja – Kešidov te veteranka među šibenskim kreatorima Loredana Bahorić i mladi, perspektivni Duje Kodžoman koji zbog drugih obveza nisu mogli biti na reviji u Šibeniku. Neke su predstavljene kreacije više neke manje nosice, ali sve su maštovite, efektne i neuobičajene.

U publici su bili predstavnici javnog života Šibenika, ali i mnogi prijatelji i suradnici modnih dizajnera koji su pokazali svoje kreacije. Modna revija pod nazivom Šibenski modni krug održala se u velikoj 950. godini od prvog spomena grada i zaokužila je brojna događanja u slavu te velike obljetnice. „Ideja je bila okupiti i predstaviti šibenske modne kreatore, bilo da djeluju u svom gradu ili izvan njega. Ponosni smo i zadovoljni činjenicom što smo i na ovom polju vizualne umjetnosti napravili iskorak i postali prepoznatljivi na hrvatskoj modnoj sceni“, kazala je Zdenka Bilušič, predsjednica udruge Faust.

 

„Vrlo sam zadovoljna i reakcijama publike, ali i organizacijom. Mislim da je sve bilo na razini koju ovakvi događaji zahtijevaju“, kazala nam je A Lucić koja je svoju karijeru modne kreatorice započela još u bivšoj modnoj kući „Revija“, jedno vrijeme otišla u grafički dizajn i onda se ponovno vratila modi. To je njezina prva revija pred šibenskom publikom, ako zanemarimo da su njezine kreacije nosile natjecateljice na ovogodišnjem šibenskom izboru Miss mama.

Jednako je zadovoljna i Ankica Lalić koja se također tako prvi put predstavilapublici. „Mislim da je sve bio vrlo dobro organizirano i da smo se pokazali u najboljem svjetlu. Ja sam ove godine nastupila na Fashion Weeku u Zagrebu, ali ovo u Šibeniku večeras mi je bilo bolje“, kazala nam je.
U modnoj reviji uživala je i publika, jednako ženski kao i muški dio, a sigurno su ih i zaboljeli dlanovi od stalnog pljeskanja na koje su ih pozivali voditelji Matea Erceg i Valerio Baranović.

Posebno treba istaknuti mlade šibenske manekenke i njihovu voditeljicu i koreografkinju večerašnje revije Ljiljanu Stamenković jer zaista nije bilo lako na brzinu se izvlačiti iz jednih i oblačiti druge vrlo zahtjevne kreacije, a i ovog puta su zablistale i zahvaljujući šibenskom visažistu Radovanu Periši.

Program je odlično upotpunila glazba mladog šibenskog elektroničkog dua Entropy, Božidara Bilušića i Rina Miorija koju su večeras promovirali na prigodnom domjenku uz odlične kolače i čašu šampanjca.  

 

FOTO: Željko Krnčević i Karmen Jelčić

Iz kategorije: Kultura