Datum objave: 08. Prosinac 2016

Djeca s roditeljima i tetama iz vrtića izrađuju ukrase za Tvrđavicu u đardinu

Šibenik News
Šibenik News

Posljednje pripreme za početak Adventure u Šibeniku odvijaju se i u boravcima dječjih vrtića Smilje i Šibenska maslina. Obje gradske ustanove i ove su se godine odazvale pozivu da radovima svojih mališana okite Perivoj Roberta Visianija gdje se odvija središnji dio božićno - novogodišnjeg programa u Krešimirovom gradu. 

 

 

U vrtićama su pokrenute eko radionice u sklopu kojih djeca zajedno s tetama i svojim roditeljima izrađuju zanimljive ukrase kojima će šibenski Advent učiniti još posebnijim. Osim toga, ekološkom radionicom iz koje će izaći ručno izrađeni dekorativni ukrasi, djeca su podržala prvi plastic free Advent u Hrvatskoj.

 

 

-Odlučili smo se za izradu ukrasa od prirodnih materijala, a roditelji su pomogli u prikupljanju materijala i izradi ukrasa. Izrađivali su se ukrasi od drveta, šišaka, tkanina i sličnih ekološki prihvatljivih i razgradivih materijala. Ove godine djeca i odgojiteljice započeli su projekt Eko patrole u kom su djeca u ulozi čuvara prirode, a sve s ciljem poticanja djece i odraslih na čuvanje prirode i okoliša u kojoj žive. – poručile su odgojiteljice iz dječjeg vrtića Jutro na Vidicima.

 


Djeca, roditelji i odgojiteljice iz šibenskih vrtićkih ustanova u ponedjeljak, 12. prosinca, počinju ukrašavati Tvrđavicu, gornju etažu perivoja koja je i ove godine, u sklopu Adventure, rezervirana za najmlađe.
 

Iz kategorije: Kultura