Datum objave: 20. Studeni 2016

FOTO: Kraljevska Noć kazališta u Šibeniku s okusom čokolade

Šibenik News
Šibenik News

Kulturna manifestacije Noć kazališta čiji je začetnik prije osam godina bilo i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, postala je jedan od onih prestižnih manifestacija u gradu čiji se program ne propušta. Potvrdilo se to u subotu navečer. 

 

Studen Noć kazališta donijela je šarolik program od projekcije snimke predstave prego koncerata do uprizorenje kazališne predstave na daskama koje život znače. Bila je to prava gozba kulture u skladu sa sloganom koji prati ovogodišnje izdanje manifestacije 'Kraljevstvo za kulturu'.

 

Staru ljepoticu u samom srcu grada u subotu navečer malo tko je zaobišao zbog čega nijedan od ponuđenih programa nije bio bez publike. Dapače. Parter, foaje i atrij bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta. Svi su htjeli vidjeti snimku predstave 'Ni u moru mire ni u jubavi vire', poslušati šibensku sopranisticu Teu Slavicu i Anu Lucić na glasoviru. Predstava Bračni (s)provod sa Slavkom Sobinom i Lanom Blaće u glavnim ( i jedinim ) ulogama u središnjem programu manifestacije nije plakao za publikom. 

 

Na kraju, upravo su Sobin i Blaće uz ravnateljicu šibenskog Kazališta Maju Trlaju bili ti koji su 'zarezali' prigodnu tortu nakon čega je Noć kazališta mogla ući u svoje finale - koncert domaće supergrupe, The LivingRoom koja je u svoj životopis nakon subote navečer upisala i koncert u kazališnom atriju. 

 

 

Foto:Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura