Datum objave: 13. Studeni 2016

FOTO: Predstavljeno 15 fotografija koje svjedoče o životu i mučeništvu sv. Nikole Tavelića

Šibenik News
Šibenik News

Sinoć otvorena izložba fotografija 'Put sandala' ne svjedoči samo o životu prvog hrvatskog sveca, jeruzalemskog mučenika i Šibenčanina, svetog Nikole Tavelića, niti je ona samo izvrstan dodatak obilježavanju 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika. Izložba fotografa Jasmina Fazlagića način je da se Šibenčani podsjete ili upoznaju s čovjekom koji je slavio ime Isusovo i za njega umro.

 

 

Petnaest fotografija nastalih prema prvim izvješćima o mučeništvu Nikole Tavelića izložene su u samostanu svetog Frane na istom onom mjestu gdje je Tavelić postao franjevac te kao takav krenuo u misije u susjednu Bosnu, a potom se u svojim sandalama uputio put Jeruzalema. 

 

 

Izložbi su nazočili brojni Šibenčani iz javnog, političkog i društvenog života grada, o izložbi i Nikoli Taveliću govori su fra Ivan Bradarić, rektor Nacionalnog svetišta Nikole Tavelića u Krešimirovom gradu, biskup šibenski Tomislav Rogić i Marina Lambaša, kustosica Muzeja grada Šibenika. 

 

 

'Put sandala' ostat će neko vrijeme Šibenčanima i gostima grada na uvid, no ideja je da 15 fotografija s vremenom krenu na put u misiju širenja imena i značaja svetog Nikole Tavelića o čijem životu svjedoče. 

 

Iz kategorije: Kultura