Datum objave: 02. Studeni 2016

Ljeto 2017: Stigao prvi val izvođača Love International festivala u Tisnom

Šibenik News
Šibenik News

Love International Festival objavio je prva imena za izdanje 2017. godine. Od 28. lipnja do 5. srpnja u tjedan dana će nastupiti The Black Madonna, Ben UFO, Palms Trax, Optimo, Craig Richards, Paranoid London, Jazzanova, Horse Meat Disco, Leon Vynehall kao i Mood II Swing, a nova imena bit će dodana u siječnju.


Ovog ljeta Love International Festival započeo je novu glazbenu pustolovinu na moru, nastavljajući naslijeđe kultnog The Garden Festivala. Rasprodano prvo izdanje privuklo je oko 2500 zaljubljenika u glazbu iz cijelog svijeta, a nova era se nastavlja već idućeg ljeta. Od 28. lipnja do 5. srpnja 2017. u tjedan dana odmora praćenog glazbenom pozadinom posjetitelji će moći uživati u komadiću raja u The Garden Resortu u Tisnom. Objavljen je prvi val imena, a uz sjajnu postavu svjetski poznatih izvođača, na rasporedu su i novi talenti.

 


The Black Madonna u svom rasponu od disca do techna pršti energijom koja ispuni cijeli prostor, a jedna od najboljih izvođačica 2016. godine idućeg ljeta prvi put dolazi na Love International Festival. Palms Trax iz Detroita donosi jednako jaku vibru, a priključit će im se i Optimo, iza kojeg stoji dvojac Twitch i Jonnie Wilkes poznati po svojim Optimo večerima na kojima miješaju techno, electro, rock i puno više od toga. Paranoid London donosi svoju eklektičnu house selekciju, a tu je i Jazzanova, berlinski kolektiv koji stvara glazbenu magiju u klubovima i na festivalima sa svojom etiketom Sonar Kollektiv koja je jedna od najcjenjenijih u Europi.

 

 

Još jedan debitantski nastup je i onaj Leona Vynehalla koji dobiva hvalospjeve za svoja house, techno, disco, funk, hip-hop i soul izdanja na etiketama 3024, Rush Hour i Running Back, a Mood II Swing donose mnoštvo house akcije u Tisno. Tim Sweeney i njegova tjedna emisija Beats In Space inspirira slušatelje diljem svijeta, a Honey Soundsystem je DJ kolektiv iz San Francisca kojeg čine Jason Kendig, Jacob Sperber aka Jackie House, Josh Cheon i Robot Yang aka Beziér. Honey Dijon iz Chicaga vrti house, disco, tech-house, kao i tribal, funk i soul, a DJ Nature donosi desetljeće iskustva na festival. Hipnotična žanrovska širina koju će predstaviti Call Super, a može se naći i na njegovom albumu “Suzi Ecto”, donosi novu dinamiku na Love International Festival.

 


Ben UFO i Craig Richards njeguju dugo prijateljstvo s Love International Festivalom i The Gardenom u Tisnom što znači da se dvojac opet vraća, nakon prošlogodišnjeg zajedničkog nastupa u Barbarelli koji je označio jedan od vrhunaca festivala. House i disco kraljevi Horse Meat Disco se također vraćaju, kao i jedan od ikona UK house scene Felix Dickinson, a tu je i neizostavni Eric Duncan. Svima se priključuju i Begin, Gideon i Linkwood.

 


Love International Festival pod vodstvom Team Love ekipe i Dave Harveya i Tom Painea najnoviji je dodatak festivalskoj ponudi u regiji, a odabirom imena dvojac predstavlja najbolje od cijelog underground spektra izvođača koji su zaduženi za zvučnu kulisu festivala.
Uz glavnu pozornicu, tu je i ona odmah uz more, kao i uz masline, a upravo je Olive Grove mjesto koje uz posebno uređenje predstavlja neke od najboljih imena i labelova. Love International ugošćuje i potpuno novi projekt jutarnjih akustičnih svirki uz more Sunrise Sessions, kao i mnoštvo party brodova na moru i nezaboravne zabave u klubu na otvorenom Barbarella’s, jednom od najboljih svjetskih klubova.

 


- Tek smo nedavno došli iz Tisnog, a već planiramo idući Love International. Ovo ljeto je označio sjajan početak, a željeli smo predstaviti svoj projekt i zadržati vibru The Garden Festivala. Upravo zadržavajući tu magiju na koju smo nadodali svoje magične trenutke, stvorili smo nešto zaista posebno od samog početka. S prvim objavljenim imenima želimo predstaviti nove izvođače, ali i dovesti stare prijatelje koji znaju prirediti tulum u Tisnom. The Black Madonna je sada pod svjetskim povećalom i sjajna je za naš festival, kao što i savršeno pašu Ben UFO i Craig Richards. I ove godine ćemo se usredotočiti na produkciju, svima se svidjelo uređenje Olive Grove pozornice, a opet ćemo dodati jedinstveni vizualni identitet cijeloj lokaciji u Tisnom. Očekujte još puno iznenađenja - poručio je prvi čovjek festivala, Dave Harvey.


Njegujući jedinstveni osjećaj intimnosti u inspirativnom okruženju, Love International Festival smjestio se u The Garden Resortu u Tisnom, okružen borovim šumama, blistavim morem, sve u intimnosti malog zaljeva. Tijekom dana očekuju vas opušteni tonovi dok uživate na suncu, a noć donosi preobražaj lokacije u festival koji je smješten uz more. Sve to privlači mnoštvo posjetitelja iz cijelog svijeta koji žele opušteni odmor, ali i nezaboravno festivalsko iskustvo u jednom.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3