Datum objave: 31. Listopad 2016

Šibenčanin Tomislav Baran, poznati fonetičar i spiker promovirao svoje "Radosne priče i pjesme"

Diana Ferić
Diana Ferić

Radosne priče i pjesme za djecu danas je njihov autor Tomislav Baran, Šibenčanin, fonetičar i poznati spiker HTV –a na jednako radostan, jednostavan i vrckav način na koji su pisane predstavio u svom rodnom gradu, u Gradskoj knjižnici u Šibeniku uz asistenciju svoje kćeri Ane, zahvaljujući kojoj su i nastale. Kao i u svojim prijašnjim promocijama autoru je bilo bitno uspostaviti interakciju s djecom kojima je knjiga namijenjen i približiti im se ne samo riječju već i pomoću modernih tehnologija i snimanja mobitelom.

Radosne priče i pjesme, nova knjiga autora Tomislava Barana, objavljena u izdanju "Glasu Koncila", uz razigrane ilustracije Jagode Sablić, osobito su štivo koje će na plemenit način zaokupiti djecu i povezati ih s njihovim roditeljima, iskoriste li oni tu slikovnicu na punih 90 stranica za druženje sa svojom djecom. Priče, bajke i basne u njoj, kao stvorene za večernje čitanje, nadahnute su važnim događajima iz evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Osobita im je namjera približiti radosnu vijest najmlađima, uz pomoć dražesnih likova životinja, biljaka, stvari i pojava, koje je i Isus znao spominjati da bi svojim učenicima slikovito opisao velike istine.
Tako su junaci te knjige zrno gorušice, glineni vrčevi, nestašna ovčica, prelijepi cvjetić, neobuzdani pjetlić, zvijezda repatica, pa i jedna razigrana srdelica, kojoj Isus ispunjava želju na vrlo neobičan način. Likovi su vrckavi, luckasti, razigrani, nestašni, bezazleni, dražesni. Baš kao i djeca, za koju su stvoreni. Svaki od njih je još i opjevan u prigodnoj, lako pamtljivoj pjesmici u rimi.
Neizmjerno iskrena bila je večeras na promociji ilustratorica Jagoda Sablić koja je priznala da je agnostik, ali da je nije zbog toga spriječilo da ilustrira Baranove priče budući da je u njima prepoznala opće ljudske vrijednosti i poruke te da su joj pružile , kao i sam autor koji joj je da puno povjerenje, da razuzda svoju maštu i stvori nestašne, bezazlene i dražesne likove koje će prepoznati svako dijete.  

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3