Datum objave: 28. Listopad 2016

Šibenik izdvaja pola milijuna kuna, a Kanađani kupnjom startasica pomažu obnovu Vodotornja

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik u prvoj polovici ove godine priključio se prikupljanju financijskih sredstva potrebnih za obnovu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, odnosno tamošnjeg Vodotornja, simbola Domovinskog rata. Sada se toj akciji mogu pridružiti i Kanađani i to zahvaljujući tamošnji partnerima vukovarske tvrtke za proizvodnju (legendarne) obuće Borovo.

 

Startas Canada pokrenula je akciju u sklopu koje od svakog prodanog para kultnih startasica i balerina po cijeni od 54,99, odnosno 99,99 kanadskih dolara odvajaju pet dolara za obnovu vukovarskog Vodotornja.

 

Prema procjenama  Veleposlanstva RH i Generalnog konzulata u Kanadi, Hrvatskih katoličkih misija, popisa stanovništva Kanade, te temeljem samih procjena hrvatske zajednice, smatra se da danas u Kanadi živi oko 250 000 hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka. Neka samo pola njih kupi po jedan par Borove obuće, Vukovar će dobiti lijep iznos za obnovu Vodotornja koji nosi teško breme prošlosti.

 

Grad Šibenik izdvojit će iz proračuna pola milijuna kuna za uređenje objekta Upravne zgrade Memorijalnog centra koji nosi naziv Krešimirovog grada. Ugovor o toj suradnji već je potpisan.

Iz kategorije: Kultura