Datum objave: 21. Listopad 2016

Udruga P.A.R.K. načela organizacijski kalendar za iduću godinu

Šibenik News
Šibenik News

Vrijedni volonteri Udruge P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) s veseljem i ponosom najavljuju kako će dva tradicionalna godišnja projekta Kulturaljka i Regius u 2017. godini doživjeti svoja sedma izdanja te već sad otkrivaju prve detalje.

 


Dvodijelna kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka 2017. tako će se odvijati kroz ožujak i travanj naredne godine. I ovaj put za cilj će imati dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u gradu i poticanje kreativnih sugrađana da se aktivnije uključe u kulturni i društveni život Šibenika. Kroz kreativne radionice, foto natječaje, tribine i predavanja, talent i glas mladih će doći do šire publike, a kao i do sada, raspravljat će se o aktualnim temama i gorućim pitanjima kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Cijelu priču Kulturaljke zaokružit će tradicionalni veliki koncert 15. travnja, kad će pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova svirati neka od najpoznatiji imena domaće alternativne scene.

 


Regionalni glazbeni festival Regius #7 po sedmi put održat će se 14. i 15. srpnja 2017. godine na području lučkog pristaništa bivše tvornice TEF. U dva dana vikenda Šibenik će tako i naredne godine na jednom mjestu ugostiti najbolje bendove iz šest zemalja regije i na taj način privući publiku iz svih krajeve Hrvatske ali i znatiželjne strane turiste koji će se u srcu sezone naći u gradu. Uz kvalitetan glazbeni program Regius će i sljedeće godine ponuditi bogate popratne sadržaje i besplatan kamp za sve posjetitelje. Probijajući se kroz sve prepreke današnje organizacije ovakvih događanja, svojim opstankom i konstantnim širenjem i jačanjem, Regius se učvrstio na tronujedinog rock festivala u Šibeniku koji svake godine izgleda sve bolje i privlači sve veći broj publike.

 


Podsjetimo, u proteklih šest godina „parkaši“ su kroz svoje projekte u Šibenik, većinom po prvi put, doveli najveća imena Hrvatske i regionalne urbane i alternativne scene kao što su Disciplina Kičme, Edo Maajka, Goran Bare i Majke, Rambo Amadeus, Darko Rundek, S.A.R.S., Damir Urban, Repetitor, Elemental, Sassja i drugi. Isto tako kroz Kulturaljku kritizirali su sve lokalne vlasti i apelirali na problem ne postajanja adekvatnog prostora za kulturni život mladih u gradu, te su velikim dijelom svojom borbom zaslužni za dobivanje Narančaste zgrade kao polovičnog rješenja problema nedostatka prostora.

 


Ovim putem iz Udruge P.A.R.K. pozivaju sve zainteresirane volontere da im se jave ako žele pomoći i sudjelovati u organizaciji ovih hvalevrijednih projekata. Svoje znanje i vještine tako mogu usavršavati kroz rad udruge i dobiti jedinstvenu priliku da budu dio velikih kulturnih događanja u gradu i da upoznaju svoje glazbene idole, na primjer. Javiti se mogu putem Facebook fan stranica Regiusa i Kulturaljke ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 

Iz kategorije: Kultura