Četvrtak, 06 Listopad 2016 10:38

Šibenske solane iz 16. stoljeća tema novog predavanja u Muzeju

Napisao: 
Šibenske solane iz 16. stoljeća tema novog predavanja u Muzeju

Novo u nizu predavanja u atriju Muzeja grada Šibenika, a u povodu obilježavanja 950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika, jest ono povjesničara Bruna Brakusa na temu 'Solarstvo u XVI. stoljeću'. 

 

Predavanje će se održati ovog četvrtka, 6. listopada, s početkom u 19 sati. U atriju Muzeja bit će predstavljene šibenske solane kao ekonomski temelj kulturnog procvata grada u 16. stoljeću. 

 

- Stoljeću kada Šibenik doživljava dramatičan razvoj gradnjom brojnih građevina, umjetničkim procvatom, kao i obrazovanjem mnogih pojedinaca koji će svojim djelovanjem proslaviti diljem Europe kako sebe tako i svoj grad. Solarstvo je predstavljalo samu srž šibenske trgovine prema zaleđu, koja je privlačila u Šibenik mnoštvo ljudi koji su pokretali trgovačke procese koji su generirali bogatstvo koje je omogućilo zlatno doba Šibenika - sadržaj je najavljenog predavanja. 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!