Datum objave: 21. Rujan 2016

Predstava 'Rogonja - slučaj ratnog invalida' kazališta Virko na daskama šibenskog kazališta

Šibenik News
Šibenik News

Kazalište Virko predstavlja novu kazalištu predstavu, kako poručuju, sivu komediju 'Rogonja - slučaj ratnog invalida'. Predstava će biti prikazana na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku idućeg utorka, 27. rujna. 

 

Autor i redatelj predstave je dugogodišnji šibenski kazalištarac, Sergej Mioč, a igraju Jakov Bilić ( glumac - prvak HNK u Šibenik), Jadranka Šestan - Kostanić (glumica - amaterka), te Ivan Šupe i Vlatko Copić (stalni glumci - amateri Kazališta Virko). 

 

Fabula 'Rogonje' je: Nesretni, istinski invalid Rata za Domovinu, koji je umalo i svoj goli život dao za svoje ideale i Zavičaj, bori se sa strukturama i birokracijom, dok njegov upitno invalidan sudrug bez ikakvih problema brodi vodama korupcije u svim segmentima tog istog birokratskog ustroja. Naš glavni junak će dakle ostati bez statusa (identiteta), napušten od prijatelja, i vlastite supruge, jer ona voli ''pobjednike''. A što i kako će se s našim ''Rogonjom'' na koncu zbiti, vidjeti ćemo u završnoj sceni predstave. 

 

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti po prigodnoj cijeni od 30,00 kuna, a mogu se kupiti na blagajni šibenskog Kazališta i to ujutro ( od 10 do 12 sati) te popodne (od 18 do 20 sati). 

 

Iz kategorije: Kultura