Datum objave: 17. Rujan 2016

Šibenik se uključio u obilježavanje Dana europske baštine 2016

Šibenik News
Šibenik News

Diljem Hrvatske od 20. rujna do 26. listopada traju Dani europske baštine u čiji se program uključio i grad Šibenik. Tom prigodom u Krešimirovom gradu organizira se izložba i predavanje na temu 'Fortifikacije šibenskog distrikta u obrani od Osmanlija'.

 

Izložba će biti postavljena u prostoru tvrđave sv. Mihovila u petak, 23. rujna, s početkom u 11 sati. Istog dana, u večernjim satima, točnije u 19 sati, dr. sc. Ivo Glavaš održat će predavanje na prethodno spomenutu temu i to na tvrđavi Barone. 

 

Program u sklopu manifestacije Dani europske baštine 2016 zajednički organiziraju Konzervatorski odjel u Šibeniku i Javna ustanova 'Tvrđava kulture Šibenik'. 

 

Ovogodišnji Dani europske baštine odvijaju se pod zajedničkom temom Baština i zajednice, ističući važnost sinergije između naslijeđa i samih sudionika te njihov doprinos u oblikovanju zajedničke budućnosti.

 

Izložbom Lokalne zajednice kao čuvari baštine predstavit će se angažman lokalnih zajednica i različitih udruženja građana u provođenju projekata očuvanja kulturne i s njom usko povezane prirodne baštine, osiguravajući dugoročan i održiv razvoj pojedinih područja.

 

Ove godine u više od 30 naselja diljem Hrvatske organizirano je 70-ak izložbi, radionica, predavanja, prezentacija i drugih sadržaja koji su posvećeni promidžbi i obnovi kulturne baštine te važnosti uključenja zajednice kao jednog od ključnih partnera u očuvanju baštine.

Iz kategorije: Kultura