Datum objave: 05. Rujan 2016

Nova prilika Šibenčanima da se okušaju u glumačkom svijetu: Traže se statisti, muškarci, žene, djeca svih godišta

Šibenik News
Šibenik News

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac i HRT traže volontere za potrebe snimanja dokumentarno - igranog filma '950 godina Šibenika'  u sklopu 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika. 

 

- Za potrebe snimanja potrebno je 69 statista, 46 muškaraca od 20 do 60 godina starosti, 19 žena od 20 do 40 godina starosti i 4 dječaka dobi oko 10 godina. Svaki statist biti će angažiran samo jedan dan. Pozivamo sve Šibenčanke i Šibenčane da podrže ovaj projekt, te se odazovu i volonterski sudjeluju u snimanju - poručili su iz Društva. 

 

Prijave i audicije održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu 7. rujna od 17:00 do 20:00 sati.  

 

- U godini kada obilježavamo 950. godina od prvog spomena našeg Šibenika, Društvo za očuvanje Šibenske baštine Juraj Dalmatinac zajedno s Hrvatskom radio televizijom želi napraviti trajan dokument koji će buduće generacije podsjećati na obljetničku 2016. godinu - objasnili su članovi Društva. 

 

Spomenuti dokumentarno - igrani film scenarista i redatelja Zorana Budaka snimat će se od 8. do 15. rujna na ulicama i trgovima Krešimirovog grada, a na nacionalnoj  televiziji bit će prikazan u prosincu. 
 

Iz kategorije: Kultura