Datum objave: 14. Kolovoz 2016

Upoznajte kaprijskog Casanovu - Cvelu koji želi ipak jednu Anette

Šibenik News
Šibenik News

Nema tko ne zna za Cvelu. Tako kaže svjetski momak od 80 godina, velemajstor boćanja i kuglanja, za kojim se nekad uzdisalo po Italiji, Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj. Brijao je s Claudijom Cardinale po Opatiji, zaveo Slavicu Ecclestone, oženio talijansku prvu pratilju i zaradio lisice na rukama zbog loše naciljanog uleta.

 

Ne, stvarno, privela ga je policija. Pitanje koje si je u životu postavilo najmanje 600, 700 žena, ponovit ćemo i danas - tko je i što je Svetko Radovčić? Cvelu zanima nešto drugo – gdje je Anette Joergensen?

 

Timun čvrsto u ruci. Pogled u provu. Plovim prema Kapriju kroz šibenski kanal. Pored mene svježe nasukana jahta. Trebalo bi je konzervirati na mjestu koliko senzacionalno priča priču o ljudskoj gluposti.

 

Kaprije je daleko za ovih 6-7 čvorova, koliko maksimalno mogu razviti. Ne bih išao da nisam čuo za legendu koja danonoćno zabavlja jahtaše, širokogrudno se razbacuje libidom i baca u sjenu lokalnu mušku populaciju količinom muda. Cvele.

 

Najbolji boćar regije, regionalni prvak Njemačke u kuglanju, tip koji je još kao klinac bacao kamenčiće u more gađajući isto mjesto na površini. Poslije bi zaronio da vidi je li mu uspjelo napraviti hrpicu. 

 

Sunce piči, stižem u valu s druge strane brda pod kojim se nalazi mjesto. 20 minuta kasnije spuštam se na središnju rivu, pitam za Cvelu i, eno ga, upravo prolazi. Kaprijski Casanova pari mi Berlusconi, nešto viši, ali s istim samozadovoljnim smiješkom na faci. 'Nema 'ko ne zna za mene', veli mi. 'Ove sam godine igrao s Brnićem i Milićevićem, svjetskim prvacima u štafetnom izbijanju, dovodim ih ovamo za koji dan... Nego, reci, što te zanima?'.

 

Iskreno, nisam o Cveli znao apsolutno ništa, osim da se bez beda uvaljuje dvadesetogodišnjakinjama, da je navodno bio s 2000 žena i da svojom šarolikom pojavom zabavlja sve koji stignu na otok. Recimo, definitivno nisam znao da je 5, 6 godina redovito sezonski galebario s Vladom Kalemberom.

 

Od '70. do '75. odrađivali bi rutu od primoštenske Aurore do Biograda na Moru: 'joj, stari, to je bila ludost. U to vrijeme imao sam nekoliko lokala, najnoviji Mercedes... Cure su se u Vodicama svađale koja će s nama u Hotel Punta gdje je Vlado iznajmio apartman'.

 

 

Cijeli tekst autora Krešimir Dujmovića pročitajte na Tportalu klikom na poveznicu - DOĐEM, VIDIM, NE VJERUJEM. 

Iz kategorije: Kultura