Datum objave: 01. Kolovoz 2016

Koncert Edina Karamazova i flaustice Anne Fuso na otoku Zlarinu

Šibenik News
Šibenik News

Jedan od najpoznatijih europskih svirača lutnje i klasične gitare Edin Karamazov gostuje zajedno s flautisticom Annom Fuseu četvrtak, 4. kolovoza, u Crkvi Uznesenja Marijina na otoku Zlarinu, s početkom u 21.15h.


Edina svi dobro znamo, sad nam je preostalo da upoznamo Annu.


Anna Fusek rođena je u Pragu u 1981. Od svoje osme godine svira violinu, blok flautu i klavir. Prvo su je podučavali Corinna Guzinski u Dortmundu i Michael Wessel-Therhorn u Münsteru. 


Studirala je s Hanom Tolom u Rotterdamu i Chistophom Huntgeburthom u Berlinu gdje je 2005. stekla svoju diplomu.


Nagrađena je s DAAD stipendijom za nastavak studija povijesnih klavira s Edoardom Torbianellijem i blok flautu s Conradom Steinmannom na „Schola Cantorum“ u Baselu, Švicarska.
2008. godine vratila se u Berlin na Umjetničku akadimiju na studij barokne violine s Irmgard Huntgeburth gdje je 2013. godine diplomirala.


Nagrađena je 2. mjestom i nagradom Međunarodnog omladinskog žirija na Međunarodnom natjecanju flautista 2006. godine u Feldkirchu, Austria. Bila je višestruki dobitnik nagrada nacionalnog natjecanja „Jegend musiziert“ sa sva svoja tri instrumenta.


Kao solistica održala je koncerte u sljedećim dvoranama: Musikverein Wien, Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Berlin, Théatre des Champs-Elysées Paris, Walt Disney Concert Hall Los Angeles, Gran Teatro del Liceu Barcelona, Herkulessaal Munich and Rudolfinum Prague. She worked with Andrea Marcon, René Jacobs, Christian Curnyn, Michael Sanderling, Richard Dindo, Andreas Dresen, Magdalena Kožená, Sara Mingardo und Reinhold Friedrich; i sa orkestrima kao što su: Venice Baroque Orchestra, Akademie für Alte Musik Berlin, Berliner Philharmoniker, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Bremer Philharmoniker, Baroque orchestra Collegium 1704 Prague, Il Pomo d’oro, Baroque orchestra La Cetra Basel, Baroque orchestra Elbipolis Hamburg, Cappella Mediterranea, Kammerakademie Potsdam and Ensemble Oriol.


Kao glumica i glazbenica svirala je u 2010-2012 ulogu “Amor” u baroknoj operi „La Calisto“ Francesca Cavallija u baselskom Kazalištu i frankfurtskoj Operi (redatelj: Jan Bosse).
Prikupljanje dobrovoljnih priloga za obnovu crkvenih vrata

Iz kategorije: Kultura