Datum objave: 27. Srpanj 2016

Dva dana do početka: Regisu spreman povećati brojku od dosadašnjih 10 tisuća posjetitelja

Šibenik News
Šibenik News

Do početka Regius festivala ostalo je tek 48 sati no sve je spremno za početak šestog izdanja regionalnog glazbenog festivala koji će se održati u 29. i 30. srpnja na području nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku.

 

Festivalska lokacija smještena je nedaleko gradske plaže Banj, a uz more nemanjka borove šume i hlada. Centar grada udaljen je svega pet minuta hoda.


Ulaznice su još uvijek u pretprodaji po sniženim cijenama i to 90,00 kuna za dva dana i 60,00 kuna za jedan dan. Kupiti se mogu na štandu na Trgu kralja Držislava (ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku), u kafićima Baldekin, Azimut i Skipper ili putem online sustava Croatia Tickets i Entrio (kao i na preko 40 Entrio poslovnica diljem Hrvatske).

 

Izvođači po danima:

Petak, 29. srpnja
Teški osjećaji
Kandžija i Gole žene
Disciplin A Kitschme
Kawasaki 3P
Chui


Subota, 30. srpnja
Mnogi Drugi
Sassja
Elemental
Pullover


Support bendovima s malog stagea i dodatna zabava za posjetitelje festivala je u rukama DJ-a i to: DJ Soul, DJ Daboo, DJ Drug Podrug. Program počinje u 21 sat i traje sve do 6 sati ujutro.


DODATNE POGODNOSTI ZA POSJETITELJE: Besplatan kamp


Regius je dvodnevni kulturno-glazbeni festival u organizaciji šibenske udruge za mlade P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture). Pokrenut je prije šest godina s ciljem obogaćivanja glazbene ponude Šibenika te razvijanja kulture tolerancije i dijaloga među mladima s područja cijele regije.

 

U proteklih pet godina festival Regius posjetilo je skoro 10 000 ljudi. Brojka je to koja ne može biti zanemariva i koja ide na ruku promociji, kako grada tako i Šibensko-kninske županije, kao i kvalitetne glazbe urbane kulture.

 

Festival organizira neprofitna i volonterska udruga za mlade iz Šibenika P.A.R.K. (pokretači alternativnog razvoja kulture).

 

Podsjetimo, glazbeni festival Regius, nakon odlaska ili gašenja pojedinih manifestacija, ostao je jedini festival alternativnih konotacija koji se održava duži niz godina na području Šibenika.
 

Iz kategorije: Kultura