Datum objave: 20. Srpanj 2016

FOTO: Poznati i slavni najavljuju šesti Šibenski plesni festival

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski plesni festival počinje u ponedjeljak, 25.srpnja, u 21 sat, na tvrđavi sv. Mihovila otvara balet HNK Split '5 do 12', koreografa Igora Kirova, s glazbom Kirila Džajkovskog.

 

Ususret festivalu, brojna imena iz hrvatskog javnog života pridružili su se promotivnoj kampanji. Poznati ljubitelji plesa poput Jelene Rozge, Anamarije Asanović, Ane Gruice, Ive Perkušića, Ante Vrbana i Tončija Huljića uputili su poziv svima da ne propuste ovaj jedinstveni plesni doživljaj. Šibenik će sljedeći tjedan postati najveća plesna pozornica.

 

Šibenski plesni festival po šesti put rasplesat će građane i goste Krešimirovog grada. I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na tri zasigurno najljepše pozornice na otvorenom : pozornici ispred šibenske katedrale sv. Jakova - jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog na Popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici tvrđave sv. Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.


Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva, a i ove godine organizatori najavljuju poslastice za ljubitelje plesne umjetnosti, kao i one koji će je tek zavoljeti.

 

Iz kategorije: Kultura