Datum objave: 20. Srpanj 2016

Otiđite na otvorenje, saznajte na licu mjesta što je Skladište zvuka, a što Umreženi susreti

Šibenik News
Šibenik News

Otvorenje izložbe „Skladište zvuka“ bit će u četvrtak, 21. srpnja, s početkom u 11 sati na Tvrđavi sv. Mihovila, u Šibeniku.

„Skladište zvuka“ - novi projekt umjetničkog dvojca Lightune.G rađen je namjenski za prostore cisterne sv. Mihovila u sklopu EU projekta „Umreženi susreti“ i sastoji se od desetak podnih senzora i desetak autonomnih zvučnika.

Ideja cisterni kao sakupljališta vode, jednog od osnovnih elemenata života, je ideja iz koje Lightune.G razvijaju ovu audio instalaciju. Kretanjem kroz prostor posjetitelji će moći odabrati podne senzore kojima će aktivirati zvučne zapise, te time postati autori kratkih autonomnih kompozicija. Kroz taj proces cisternama tvrđave sv. Mihovila privremeno će biti vraćena prvobitna funkcija sakupljališta u kojima je voda zamijenjena zvukom čime će postati aktivni prostor uskladištenih sjećanja.



Na zatvaranju izložbe, 23. kolovoza 2016. u sklopu Strane B očekuje nas audiovizualni performans koji povezuje glazbu i suvremeni teatar na inovativan način „Hairy Hairy Mouth“ hrvatsko-litvanske koprodukcije u izvedbi CHUI & Psilicone Theatre.

 

Više o Skladištu zvuka čitajte na poveznici klikom na - UMREŽENI SUSRETI.

Iz kategorije: Kultura