Datum objave: 17. Srpanj 2016

FOTO: OFF dokazao:Samo je jedna žena, majka, kraljica - Esma Redžepova

Šibenik News
Šibenik News

Prvo ime romske glazbe, makedonska žena, majka, kraljica Esma Redžepova opravdala je status najveće zvijezde ovogodišnjeg  OFF jazz & blues festivala u Šibeniku koji je ujedno i zatvorila.

 

Slavljeničkog izdanje jedinstvenog festivala u Krešimirovom gradu zatvoreno je uz tri, umjesto dva najavljena izvođača pa je kao uvertira u treću i završnu večer festivala nastupio jazz gitarist D. Charlie Jurković koji je, pak, trebao nastupiti večer ranije, ali zbog kiše - nije.

 

Miro Kadoić Sextet dobro raspoloženje s popodnevne probe prenio je na pozornicu uz zidine samostana i crkve sv. Frane i kasnije pred festivalsku publiku koje je prethodno uživala u jazz porciji, a s njima i u blues ponudi. 

 

Kad je netom prije pola noći na pozornicu izašla Esma Redžepova, kraljica romske glazbe svjetskog renomea, Trg Ivana Goran Kovačića, ušutio je kad je glazbenica u pratnji svojih sinova stupila na pozornicu obavijenu noći. 

 

Deseto izdanje OFF festivala ostat će u pamćenju upravo po spektakularnom nastupu zvijezde koja je dvije noći zaredom oduševila šibensku publiku, staro i mlado. 

Iz kategorije: Kultura