Datum objave: 12. Srpanj 2016

Zlatan Vehabović: Nakon ekspedicije na Arktik, vrijeme je za gostovanje u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Jedan od najzanimljivijih slikara mlađe generacija na regionalnoj sceni, Zlatan Vehabović izlaže u Šibeniku. Izložba slika pod nazivom 'Temelji u blatu' bit će otvorena ovog utorka, 12. srpnja, s početkom u 20.30 sati.

 

Dom radovima umjetnika rođenog 1982. godine u Banja Luci, odraslog i stasalog u Zagrebu, bit će Izložbeni prostor Muzeja grada Šibenika, ulaz s obale. Riječ je o autoru koji je imao niz samostalnih i skupnih izložbi diljem Europe, a posebno je značajna njegova izložba koju je imao u New Yorku. 

 

Izložba će se moći razgledati do 21. kolovoza svakog dana, a zanimljivo je kako je ista trebala biti otvorena tjedan dana ranije što nije bilo moguće realizirati s obzirom da je mladi autor tada još bio na ekspediciji ledenim Arktikom. 

 

Riječ je o rezidencijskom programu The Arctic Circle (Arktički krug) pokrenutom 2009.  godine koji je je dosad ugostio osam posada vrhunskih umjetnika i znanstvenika iz cijelog svijeta, s ciljem međusobnog učenja, razmjene ideja i pomicanja granica u njihovu radu. 

Iz kategorije: Kultura