Datum objave: 11. Srpanj 2016

Počinje OffYoga Festival u Šibeniku - još stignete na prvo vježbanje s Jassnom

Šibenik News
Šibenik News

OffYoga festival počinje ovog ponedjeljka, 11. srpnja, s početkom u 10 sati u dvorani Osnovne škole Fausta Vrančića.  Drugo izdanje festivala otvorit će instruktorica Jassna Lozić prezentacijom Ashtanga Yoge.

 

Ashtanga yoga dinamičan je oblik hatha yoge koji je svakim danom sve popularniji na Zapadu čiji je cilj dovesti um, tijelo i duh u jedinstvenu cjelinu. To je osebujan je put prema miru, sreći, koncentraciji i općem zadovoljstvu.


U Ashtanga yogi zastupljena su dva aspekta, vanjski (vidljivi) i unutarnji (nevidljivi) aspekt. Vidljivi su aspekt asane i fizički položaji tijela, grupirani u serije; dok se nevidljivi aspekt prakse sastoji od tri dijela: ujjayi dah, bandhe i drishtiji.


Asane su povezane vinjasama, dinamičnim pokretima usklađenim s dahom. Svrha je vinjasa je pročišćavanje tijela i živčanog sustava. Učitelj Ashtanga yoge, Sri Pattabhi Jois kaže da vinjase zagrijavaju krv i čine je mekšom. Podiže se temperatura tijela i dolazi do pojačanog znojenja kroz koje toksini izlaze van. Također, vinjase otvaraju centralni živčani kanal. U čovjeka koji ne vježba nikakav oblik yoge krv je gusta i cirkulacija je slaba,što značajno umanjuje vitalnost i životnu energiju.

 

Zbog Ashtanga prakse postajemo prisutni, fokusirani, zadovoljni i sretni na miran, uzemljen način.

 

Jassna Jozić se sa yogom prvi put sreće prije 13 godina kada počinje prakticirati hatha yogu. Nakon dugogodišnje osobne prakse koja je imala veliki utjecaj na njezin život, upisuje teacher trening u Zagrebu gdje postaje certificirana učiteljica ashtanga yoge TT300. Neprestana edukacija vodila ju je prema velikom broju učitelja od kojih posebnu zahvalnost ima prema Marcu i Petri Bianco.


Po profesiji glumica i pjevačica Jassna uspješno spaja umjetnost življenja sa življenjem u umjetnosti. 

Iz kategorije: Kultura