Datum objave: 29. Lipanj 2016

Tri dana do spektakla: Privode se kraju pripreme za Svjetsko prvenstvo za kariće u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Samo nas tri dana dijele od početka Prvog svjetskog prvenstva za kariće 'Velika nagrada Šibenika 2016' koje će se održati u subotu, 2. srpnja, u Krešimirovom gradu, u organizaciji Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija.


Riječ je o prvorazrednoj turističkoj atrakciji koja je prvi put održana prošle godine da bi već dogodine prerasla u prvo svjetsko prvenstvo što je podrazumijevalo produžiti stazu pa samim time i zaustaviti cestovni promet u srcu grada.


Epitet svjetskog prvenstva utrka karića opravdala je već s prvim danima prijava za sudjelovanje jer među prijavljenima nisu samo oni s hrvatskim državljanstvom.


Staza prve svjetske utrke karića duga je 1.300 metara, starta na nadmorskoj visini od 80 metara ispred još jedne turističke atrakcije – tvrđave Barone, a cilj je na nultnoj točki – na tzv. mulu Krke.

 

-Duža staza, odlične recenzije od prošle godine, sigurno će rezultirati povećanjem broja sudionika na utrci i gledatelja uz stazu pa je realno očekivati pravi spektakl – poručuju organizatori, dodajući:

- Pozitivna atmosfera oko događanja stvara se tjednima unaprijed što je odlična pozivnica svima koji se ovih dana zateknu u Šibeniku da produže svoj boravak ili da se vrate na sam dan održavanja svjetskog prvenstva. Preko sto ljudi angažiranih u provedbi zacrtanog programa garancija su uspjeha još jedne utrke u špici sezone.


Okupljanje sudionika Svjetskog prvenstva u karićima 'Šibenik downhill 2016' je u jutarnjim satima, a sama utrka vozi se u vrijeme zalaska sunca kad se pruža najljepši pogled na šibensku rivu koja će dočekati pobjednike i sve ostale sudionike koji se 'dočepaju' mula Krke.


Raspored događanja:

9 do11 sati – prijava natjecatelja
12 do 14 sati – početak utrke za startne pozicije
18 do 19 sati - priprema staze
19.15 sati – zatvaranje gradskih prometnica
19.30 sati – start prve utrke karića k- 1
20 sati – puštanje zatvorenih gradskih cesta u promet
21 sat – početak svečanog proglašenja pobjednika

PRAVILNIK 1. SVJETSKO PRVENSTVA ZA KARIĆE Velika nagrada Šibenika 2016

 

Članak 1.
Ovim pravilnikom se određuju pravila natjecanja utrke karića, te nagrade i kazne za sudionike utrka.

Prvenstvo se raspisuje za slijedeće kategorije:

1. K-1 jednosjed klasa-od 14-18 godina.
Za vožnju u ovoj utrci potreban je potpis roditelja ili staratelja sudionika.
2. K-2 jednosjed (muškarci) klasa-od 18-35 godina
3. K-3 jednosjed (muškarci) klasa-od 35-60 godina
4. K-4 jednosjed (muškarci) klasa-60+
5. K-5 jednosjed klasa-žene
6. K-6 dvosjedi


Članak 2.
Sva se natjecanja provode kroz jednodnevno natjecanje a pobjednici se određuju prema kriterijima danim ovim pravilnikom.
Pobjedom u klasi natjecatelj dobiva titulu “Prvak svijeta u karićima klase K-…”


Članak 3.
Natjecanje se održava na asfaltiranoj podlozi čija je ukupna dužina do 1240 metara, a najmanja ukupna širina do 3,5 metara.

Dozvoljeno je zadržavanje gledatelja sa obje strane staze po cijeloj duljini od starta do cilja i to van prostora staze koji je označen markerom (trakom). Nakon markera, nitko se iz sigurnosnih razloga ne smije kretati niti zadržavati. Iz ove odredbe su izuzete službene osobe natjecanja I predstavnici sigurnosne službe.


Članak 4.

“Tehnički pravilnik”

Karić-(karet) je vozilo-igračka popularno u primorskoj i otočnoj Dalmaciji te Hercegovini. Zastupljen je i u predjelima oko Rijeke, a u Opatiji se za vrijeme poklada održava utrka "Balinjerada", čija su vozila nastala iz karića.

Izgled i dozvoljeni materijali prilikom izrade karića: Sastoji se od drvene šperpločne daske približno pravokutnog oblika koja služi kao sjedište. Na nju su pričvršćene nepokretna zadnja osovina i pokretna prednja osovina. Na zadnju su metnuta dva manja kuglična ležaja van gabarita daske, a na prednju, na sredinu, jedan veći kuglični ležaj koji se popularno nazivaju balinjerama. Osim toga, prednja osovina, onim djelom van gabarita daske, služi kao upravljač. To je omogućeno njenim središnjim spojem s prednjim dijelom daske. Radi većeg prednjeg ležaja, prednji dio karića je uzdignutiji u odnosu na zadnji. Igranje (vožnja) se sastoji od spuštanja niz nagib, uglavnom asfaltne podloge.

Timun (upravljač) ne smije biti iznad daske već samo ispod, sve osovine moraju biti drvene kao i ostali dijelovi karića osim vida (vijaka), brukava (čavli), vijka i matice (za pričvršćivanje upravljača s osnovnom daskom i naravno balinjere su jedini dozvoljeni metalni dijelovi. Veličina balinjera nije određena dimenzijama.


Članak 5.

Natjecanju može nastupiti svaka punoljetna osoba (maloljetnici od 14 do 18 godina uz potpis roditelja ili staratelja).

Natjecateljski karić, dužno je proći tehnički pregled, te će nakon tehničkog pregleda biti upućeno u park vozača i na kvalifikacijske vožnje prema satnici natjecanja.

Natjecanju mogu pristupiti samo karići, koji u potpunosti zadovoljavaju uvjete iz “Tehničkog pravilnika”


Članak 6.

Prijave za natjecanje podnose se na odgovarajućem obrascu na facebook stranicama ( Disco Gimnazija-Šibenik 70./80., Iz Šibenika si ako ) odnosno, svaki portal koji bude pisao o utrci u sklopu teksta biti će link za prijavu. Rok za podnošenje prijava je do 30.06.2016. do 24.00 sati. Organizator zadržava pravo iznimno odrediti drugačije.

Broj sudionika natjecanja nije ograničen. Broj sudionika natjecanja organizator može korigirati.

Svi sudionici na prijavu moraju doći osobno te prilikom prijave moraju obavezno predočiti važeću osobnu iskaznicu i izvršiti uplatu kotizacije. Vozači će prije obavljene prijave biti upućeni na verifikaciju karića (tehnički pregled).

Nakon završetka kvalifikacija zamjena natjecateljskih karića ili vozača nije moguća.
Sve nepravilno, netočno ili nepotpuno ispunjene prijave neće biti prihvaćene.
Organizator zadržava pravo odbijanja prijave i nije dužan dati bilo kakvo obrazloženje za svoju odluku.


Članak 7.

Donacijska kotizacija po prijavljenom vozaču iznosi 50,00 kn. Donacijska kotizacija se naplaćuje na dan utrke.

Prijave za natjecanje vrijede samo uz uplaćenu kotizaciju.

Kotizacija će biti vraćena u cijelosti samo ako prijava nije prihvaćena ili je natjecanje iz objektivnih razloga otkazano, a organizator nije javio u roku od 7 dana, novi termin održavanja.


Članak 8.

Verifikacija se obavlja na dan utrke u vrijeme predviđeno satnicom na posebno označenom ulazu.

Ukoliko karić zadovoljava i prođe verifikaciju, od strane organizatora, vozaču će biti dodjeljen startni broj za karić i potrebna dokumentacija kao I reklamni materijal.

Tehnički uvjeti propisani su „Tehničkim pravilnikom“ te karići moraju udovoljavati istom.
Neposjedovanje obaveznih elemenata sigurnosne opreme te neispunjavanje bilo kojeg članka ovog ili „Tehničkog pravilnika“ utvrđenog od strane organizatora, podliježe zabrani ili prekidu natjecanja bez prava na žalbu ili povrat uplaćene kotizacije.


Članak 9.

Svaki natjecatelj nastupa na osobnu odgovornost.

Organizator ne prihvaća nikakvu odgovornost prema vozačima za bilo kakve povrede osoba ili nastale materijalne štete natjecateljima.

Organizator je obavezan pružiti obvezne sigurnosne mjere sukladno odredbama iz "Zakona o javnom okupljanju", te angažirati redarsku službu zaduženu za sigurnost i nesmetano odvijanje manifestacije. Sukladno ovome organizator ne prihvaća nikakvu odgovornost prema trećim osobama.

Svaki natjecatelj sudjelovanjem u natjecanju odriče se svih prava za naknadom od organizatora za sve nezgode koje bi se mogle dogoditi natjecatelju i gostima na utrci karića.
Svi video ili audio zapisi natjecanja snimljeni od strane organizatora, vlasništvo su organizatora, te se natjecateljii odriču svih prava naknade.

U prostoru parka vozača, kao I cijelom dužinom staze nije dozvoljena marketinška aktivnost (npr. dijeljenje letaka, prezentacija proizvoda ili izlaganje u svrhu prodaje istih) bez suglasnosti organizatora. Svaki oblik nepoštivanja ovog članka podliježe gubitku statusa i isključenju iz natjecanja, bez prava na povrat bilo kakvih troškova i sredstava.

Organizator zadržava pravo izmjene i dopune ovog Pravilnika, kao i postavljanje dodatnih uvjeta i davanje dodatnih uputa koje će biti njegov sastavni dio.

Organizator također zadržava pravo otkazivanja ili prekida natjecanja zbog objektivnih i sigurnosnih uvjeta ili nepredviđenih događaja i nije nikome od natjecatelja zbog toga dužan nadoknaditi troškove.

Sudionici će o svim izmjenama i dopunskim uvjetima biti obavješteni na najbrži mogući način putem službenih osoba i svih dostupnih medija.

O svim postupanjima u slučajevima koji nisu predviđeni ovim Pravilnikom odlučit će Organizator i dati priopćenje.


Članak 10.

Pristup na prostor održavanja natjecanja biti će osiguran samo akreditiranim osobama i karićima te posjetiteljima samo za to dozvoljena mjesta.

Natjecatelji moraju imati na utrci jednog člana pratećeg osoblja (desna ruka).

Organizator svakom natjecatelju dodjeljuje tri natjecateljske akreditacije, startni broj i obvezne naljepnice sponzora .

Startni broj i obvezne naljepnice sponzora moraju za vrijeme natjecanja biti postavljene na vidljivom mjestu a eventalno izrađene majice obavezno nositi na sebi prilikom vožnje.


Članak 11.

Sastanak s vozačima na dan utrke održati će se prema unaprijed objavljenoj satnici ili neposredno uručenoj verifikaciji na mjestu određenom za tu svrhu (predstartni prostor).
Svi vozači I njihove “desne ruke” moraju biti prisutni na sastanku.

Kazna za neprisustvovanje , odlukom organizatora, može biti i isključenje iz utrke.

Ukoliko natjecatelj želi izvršiti promjene ili mehaničke zahvate na vozilu dužan je o tome obavijestiti suca u parku vozača.

Svi radovi na vozilu moraju biti završeni prije vremena predviđenog za ulazak u predstartni prostor.

Pomaganje natjecatelju u predstartnom prostoru dozvoljeno je od strane “desne ruke”.

 

Članak 12.

Svakom kariću za koje se bude utvrdilo da je nesigurno i opasno po vozača, ili posjetitelje, pristup utrci biti će onemogućen bez mogućnosti povrata uplaćene startnine.
Ulaz na stazu je moguć samo uz dopuštenje organizatora.

Vožnja po pisti je dopuštena samo prijavljenom natjecatelju i organizatoru u za to predviđenom kariću.

Zabranjeno je podizati se s karića prilikom i nakon poravnavanja na startnoj liniji, osim u slučaju dopuštenja suca na startu.

Zabranjeno je činiti opasne radnje i nepošteno se ponašati . Zabranjeno je za vrijeme utrke ostale natjecatelje dodirivati rukama, i nogama. Zabranjeno je potezanje i udarci bilo koje vrste. Jedino što je iznimno dozvoljeno je, dodirivanje drugog natjecatelja u utrci i to isključivo i samo nogom i isključivo u sam karić, a nikako u tijelo vozača.

Zabranjeno je voziti pod utjecajem opojnih sredstava ili alkohola (obavezno 0,00 ‰ alkohola).

Zabranjeno je voziti bosih nogu, u majicama bez rukava (potkošulje) ili bez majice.
Preporuča se korištenje motociklističkog kombinezona.

Obavezno je nošenje motociklističke kacige (potpuno zatvorene), te zaštite za koljena I laktove.

Službeno osoblje ima pravo izvršiti neograničen broj alkotestiranja i provjera identiteta svakog natjecatelja. Odbijanje alkotesta i provjere identiteta povlači za sobom gubitak statusa natjecatelja. Ukoliko, pri provjeri identiteta, vozač na kariću ne odgovara prijavljenom vozaču za pripadajući karić isti će biti diskvalificiran.

Ako vozač prekine utrku zbog mehaničkog kvara ili nekog drugog razloga, svoj karić mora odmah ukloniti sa staze, napustiti ga i postupiti po uputama službenog osoblja. Ukoliko natjecatelj nije u mogućnosti ukloniti karić sa staze, ostavlja ga na mjestu događaja te postupa po uputama organizatora.

Na natjecateljskom dijelu staze dopuštena je vožnja samo uz dopuštenje organizatora. Na natjecateljskom dijelu staze zabranjuje se hodanje i guranje karića unazad, okretanje ili kretanje u smijeru suprotnom od smijera odvijanja utrke.


PRIJAVE
Članak 13.

Prijave vozača se moraju izvršiti u periodu od 10:00 do 11:00 kada će se dobiti i sva potrebna dokumentacija, startne liste, startni brojevi, reklamni materijal. Prijave se vrše na za to predviđenom mjestu koje će biti jasno obilježeno i vidljivo.


STARTNA MJESTA
Članak 14.

Svaki prijavljeni natjecatelj mora izaći na vožnju za startna mjesta.
Vozi se na dijelu trkališta na zvanom “Tri bogena” (od starta do nadvožnjaka).
Vozači startaju u razmaku od 15 sec. ostvareno vrijeme određuje startnu poziciju u svakoj pojedinoj kategoriji.

Dan prije utrke biti će objavljene sve startne liste i raspored utrka.


START
Članak 15.

Starta se po kategorijama, u redovima po tri vozača, vozači sjede na kariću.
Razmak između redova je 1m.
Nakon znaka za start dozvoljeno je odgurivanje rukama samo 1m odnosno do linije reda ispred.


UTRKA
Članak 16.

Utrka se sastoji iz više dijelova: Vožnje karića, prenošenja karića na lokaciji “Vanjskog”, vožnje od “Vanjskog” do mula Krke I skokom u more.

Kod lokacije Vanjski natjecatelj se mora zaustaviti. Njegov karić hvata “desna ruka” I nosi ga na predviđena startna mjesta u ul S.Radića. Natjecatelj ponovo sjeda na karić, a “desna ruka” ga ima pravo pogurati samo 3m odnosno do oznake na cesti. Nakon pomaganja svom vozaču “desna ruka” se mora odmah udaljiti sa staze, te nijednim svojim postupkom ometati ostale natjecatelje.

Također je dozvoljeno odguravanje rukama , odnosno, vožnja karića na način da se na njemu jednom nogom kleći a drugom nogom gura u završnoj dionici prije samog cilja, točnije do rampe Gradskog parkinga. Prelaskom rampe natjecatelj se može podignuti s karića i trčeći priječi dionicu do ruba rive i završiti utrku skokom u more, dakle karić ne mora biti kod vozača prilikom skoka u more.

Cilj utrke je na rubu rive I završava skokom u more.

 


Članak 17.

Bilo kakvo nepoštivanje ovog Pravilnika povlači za sobom kaznenu mjeru. Kaznenu mjeru određuje organizator.

Kaznene mjere su:
1. USMENA OPOMENA
2. NOVČANA KAZNA U IZNOSU 100,00 (sto) KN
3. DISKVALIFIKACIJA S NATJECANJA
4. U SLUČAJU FIZIČKOG SUKOBA NATJECATELJA SLIJEDI AUTOMATSKA DISKVALIFIKACIJA


Članak 18.

Prigovori se podnose pismenim putem direktoru ili sudcima natjecanja, kod administracije, i to:
1. prigovori zbog nepravilnosti u kvalifikacijama – najkasnije 10 minuta po završetku kvalifikacija
2. prigovor zbog nepravilnosti u utrci – najkasnije 10 minuta po završetku utrke
Razmatrat će se samo jasno formulirani i argumentirani prigovori u pismenom obliku, predani administraciji unutar predviđenog vremena.


Članak 19.
Pravo na nagrade i priznanja u utrkama ostvaruju:
- pobjednici po klasama (1., 2. i 3. mjesto)

 

Vozači sami snose posljedice proistekle iz njihovog nepoznavanja ovog Pravilnika te neznanja vezanog za uvjete ili izmjene satnice, a koje su pravovremeno donesene i objavljene na za to predviđenim mjestima.

ORGANIZATOR:
UDRUGA DISCO GIMNAZIJA - ŠIBENIK
 

Iz kategorije: Kultura