Datum objave: 23. Svibanj 2016

Prvi Narančasti dan u Nari pokazao: šibenske udruge itekako znaju što rade!

Šibenik News
Šibenik News

Stanari udruge Narančaste zgrade 22.svibnja, otvorili su vrata svojih udruga. Zajedničkom manifestacijom pod nazivom “Narančasti dan” obilježile su Dane otvorenih vrata udruga, ali i godinu dana suživota u zgradi koju su nakon 15 godina čekanja na korištenje dobile od Grada Šibenika. Okupljene u dnevnom boravku zgrade koji je uređen u sklopu programa “Klub mladih ENTER”, kojega u partnerstvu provode udruge Mladi u EU, Šibenska udruga mladih Š.U.M i Grad Šibenik, pozdravio je Gradonačelnik Grada i Maja Šintić (predstavnica stanara).


Maja Šintić istaknula je trud svih članova i članica udruga koje djeluju u Narančastoj zgradi u realizaciji većeg broja projekata i aktivnosti. Svim nazočnima čestitala je prvi rođendan uz nadu da će daljnje aktivnosti biti što kvalitetnije i bolje. Gradonačelnik Željko Burić pozdravio je nazočne te istaknuo vrijednost rada udruga civilnog društva. Grad Šibenik uvijek jest i uvijek će podržavati ove i slične napore da se kreiraju uvjeti za rad i razvoj udruga koje su važan segment svakog razvijenog demokratskog društva. Narančasta zgrada za Gradonačelnika predstavlja “sjajnu priču koja će trajati”. Istaknuo je i kako je prva godina uvijek i najteža, godina u kojoj se “uči hodati”, a udruge Narančaste zgrade uspiješno su “prohodale” i još puno više od toga. 

 

U sklopu Narančastog dana građani/ke su sudjelovali/le u radu Vegaonice, Kreativne radionice, “slackline­a” i glazbene radionice u organizaciji Š.U.M.­a, asocijativnih karata u organizaciji udruge Ardura, te kvizu o poznavanju EU i ERASMUS+ programa udruge Mladi u EU, dok je Forca08 informirala prisutne o dosadašnjem radu.

Iz kategorije: Kultura