Datum objave: 18. Svibanj 2016

Zanimljiv popodnevni program na sredini tjedna u Gradskoj knjižnici

Šibenik News
Šibenik News

Srijeda, 18. svibnja, u kasnim popodnevnim satima napunit će Gradsku knjižnicu 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku i to zahvaljujući programima u organizaciji Društva za očuvanje šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac' i Hrvatskog planinarskog društva 'Kamenar'.

 

Edukativne sate otvorit će prof. dr. sc. Josip  Vrandečić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu koji će održati predavanje na temu 'Šibenik u mletačko - osmanskim ratovima u izvještajima papinskih nuncija u Veneciji'.

 

Predavanje će se održati  u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, s početkom u 18 sati, a u organizaciji Društva 'Juraj Dalmatinac'.

 

U 19 sati, pak, počinje program obilježavanja 90. obljetnice Hrvatskog planinarskog društva 'Kamenar' iz Šibenika kada će biti otvorena izložba fotografija i starih brojeva Glasnika Kamenara.

 

Osim izložbe fotografija i glasnika, članovi Kamenara pripremili su i filmski program te će s početkom u 20 sati, također u Knjižnici, biti prikazan njemačko  - američki igrani film 'Vertikalna granica', redatelja Martina Campbella. Riječ je o, naravno, akcijskoj drami na temu planinarenja premijerno prikazan 2000. godine, u trajanju od 124 minute.

 

Svi programi su, za svaki slučaj napominjemo, besplatni.

 

Iz kategorije: Kultura