Datum objave: 11. Travanj 2016

U tijeku prijave za sudjelovanje na sajmu vinila i slične građe na LP Dayju

Šibenik News
Šibenik News

Odbrojavamo zadnje dane do početka trećeg Long play dayja u Šibeniku, manifestacije kojom se Krešimirov grad na jedinstven način pridružuje ostatku svijeta u obilježavanju Record store dayja ili, u prijevodu, Svjetskog dana prodavaonice ploča.

 

Mi prodavaonicu ploča u Šibeniku nemamo, ali niz obožavatelja vinila i Kulturnu udrugu Fotopoetiku, DJ kolektiv Project 33/45 i klub Azimut koji treću godinu zaredom zajedničkim snagama kao organizatori svojim sugrađanima i gostima grada nude najbolje od glazbe – događanje posvećeno pločama, tom glazbenom užitku u kojem uživamo već desetljećima i od njega ne odustajemo ni pod koju cijenu.

 

Novost ove godine u programu Long play dayja 2016 svakako je činjenica da je traje dva dana, odnosno Record store day 2016 na nivou svijeta počinje u Šibeniku u petak, 15. travnja s početkom u 21 sat.

 

Osim toga, novost je i da Long play day 2016 u Šibeniku ima svog glazbenog ambasadora iznimno dobre volje što dokazuju u video pozivnici – neo soul funk bend Mangroove!

 

Idućeg dana, u subotu, 16. travnja, pozivamo sve kolekcionara ploča iz Šibenika, te bliže i dalje okolice da nam se pridruže na sajmu ploča, gramofona, glazbene građe i, naravno, stripova. Mi imamo štandove, vi imate sve ostalo – dođite, izložite, razgledajte, razmijenite. Besplatno je!

 

Sve što trebate je javiti se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i napisati nešto u stilu 'dolazimo na sajam' ili nazvati na broj 098/915 11 42 , a sve samo zbog toga da na vrijeme osiguramo dovoljan broj štandova.


U NASTAVKU DONOSIMO PROGRAM LONG PLAY DAYJA ZA PETAK I SUBOTU, 15. I 16. TRAVNJA U ŠIBENIKU, ADRESA, OBALA PALIH OMLADINACA 2


Petak, 15. travnja
21 h – tribina 'Moć i snaga vinila - spori užitak od kojeg ne odustajemo već 120 godina – zašto?'
Sudjeluju: Siniša Škarica, Nenad Borović
Moderator: Marko Podrug
23 h – glazba KONTRANAPAD by DJ Borovich


Subota, 16. travnja
11 – 14 sati – sajam ploča / vinila / longplayjki / gramofona, stripova … feat live DJ kolektiv Project 33/45 & slatko gastro iznenađenje
21 sat – projekcija filma 'Pola stoljeća diska'
Redatelj: Zvonimir Rumboldt
23 sata – koncert ambasadora Mangroove
… after party – KONTRANAPAD by Nino Rak

 


 

Iz kategorije: Kultura