Datum objave: 09. Travanj 2016

Na kavi u Zadru: šibenski pjesnici pridružili se zadarskim kolegama u večeri poezije

Šibenik News
Šibenik News

Članovi šibenskog ogranka Matice hrvatska sudjelovali su u programu 'Večeri poezije - Emilija & gosti' na temu kave koja se ovih dana održala u zadarskom Muzeju antičkog stakla.

 

Ivana Vranjić, Gojka Skorić Pelajić, Siniša Kostelac ili, pak, Antonio Lučić tek su dio šibenskog književnog kruga Matice koji su se pridružiil zadarskim kolegama u veličanju ljudske emocije i pjesničke riječi. 

 

 

- Bilo je 30 zadarskih pjesnika i nas desetero iz Matice hrvatske iz Šibenika. Tema večeri bila je kava, emocije koje izaziva kod čovjeka i kava kao simbol druženja. Bilo je zaista predivno i Zadranima svaka čast na organizaciji. Riječ je manifestaciji koja njeguje emociju, riječ, koja podsjeća da svijet nije samo materijalno. Ma, divota jedna - ispričala nam je Ivana Vranjić, voditeljica grupe.

 

Poeziju na dijalektu slušao je, prenosi nam Ivana, i jedan istarski gost manifestacije u organizaciji Emilije Mijatović.

 

 

Baš zato što im je bilo predivno na druženju kod zadarskih pjesnika, a i zbog toga što Šibeniku nedostaje kvalitetnih književnih programa, šibenski pjesnici planiraju uzvratiti gostoprimstvo Zadru, ali i počastiti svoje sugrađane nečim sličnim.

 

Unaprijed se radujemo. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Foto: Privatna zbirka

Iz kategorije: Kultura