Datum objave: 04. Veljača 2016

FOTO Šibensko kazalište na jednu večer postalo tripoidni svijet boja i zvukova

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Zvukovi boja iliti Sono Koloro na esperantu, naziv je glazbeno-vizualnog performansa koji se sinoć održao u šibenskom kazalištu. Pojednostavljeno bio je to koncert šibenskog benda The Fog Sellers upotpunjen vizualizacijama koje su se projicirale preko gotovo cijele pozornice. Čitava glazbena priča bila je u režiji "mozga" ekipe iz benda, Mirka Raka, a kao gosti, zanimljivu zvučnu podlogu začini su Vojo Marković na basu, Dražen Marković na harmonici i Luka Mrša na trubi. Za drugi segment performansa, "boje" odnosno vizualizacije bili su zaslužni Riječani neizgovorljivog naziva Tetraparalelopiped i šibenske snage iz Varoš Medije.

 

I, kako je bilo? Bilo je super! Neočekivano odličan odaziv šibenske publike i oku ugodno popunjen šibenski teatar svjedočio je izvrsnoj svirci mahom kvalitetnih glazbenika koji su kombinacijom elektronike, jazza i chillouta preko sat i pol vremena držali okupljene koncentriranima od početka do kraja nastupa. Muzičari se gotovo nisu ni vidjeli, zapravo cijelo vrijeme su dominirale izražene tripoidne animacije koje su se dobro sljubile s glazbom i odvele sve posjetitelje u jedan oblik transcendentalnog audio-vizualnog putovanja. Ritam koji je izlazio is zvučnika bio je itekako plesno zarazan, tako da je publika gotovo bila "zarobljena" u svojim stolicama koje im nažalost nisu ostavljale puno manevra za ples.

 

Nakon svirke, očekivano dug aplauz i jedva dočekani bis zatvorili su ovaj zanimljivi performans. Ekipa koja je prisustvovala mahom je bila zadovoljna i imala je samo riječi hvale. "Super je, izvrsno je, zakon" samo su neki od epiteta koji su se mogli čuti po izlasku ispred kazališta. I mi se pridružujemo čestitkama organizatorima na super odrađenom projektu u nadi da će ovakvih stvari biti još u budućnosti.

 

Slike pogledajte u galeriji u nastavku.

Iz kategorije: Kultura