Srijeda, 03 Veljača 2016 12:45

FOTO Uspjeh odbojkaškog kluba „Krka“ okrunjen izložbom fotografija

Napisao: 
FOTO Uspjeh odbojkaškog kluba „Krka“ okrunjen izložbom fotografija

 

Odbojkaški klub ‘Krka’ koji je od 27. do 30. prosinca 2015. godine bio organizator i domaćin odbojkaškog kadetskog prvenstva zemalja na kojem je nastupilo ženskih i muških reprezentacija iz 12 zemalja, rad na tom respektabilnom međunarodnom natjecanju okrunio je izložbom fotografija u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića. Inicijator izložbe je profesor Zlatko Jurić, a autor fotografija koje su izložene je Milan Balaban. Smisao izložbe je popularizacija odbojke, ali i dokumentiranje jednog iznimno vrijednog i atraktivnog sportskog događaja koji se, zahvaljujući OK „Krka“ dogodio u Šibeniku.

 

Prema riječima autora fotografija Milana Balabana one nisu snimane zbog izložbe nego u cilju stvaranja dokumentarnog fonda za potrebe Olimpijskog odbojkaškog saveza Hrvatske. No, kako su fotografije iznimno atraktivne, a i samo natjecanje je bilo odlično organizirano i inspirativno prihvaćena je inicijativa profesora Jurića da se organizira izložba i sve to pokaže javnosti.

 

Izložba je privukla veliki broj sportaša, sportskih dužnosnika i aktivista ali i ljubitelja fotografije pa se njeno otvaranje 2. siječnja pretvorilo u prvorazredni društveni i kulturni događaj. Balabanove fotografije pune su dinamike i emocija pa je sigurno da će ova izložba privući brojnu publiku.  

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!