Datum objave: 22. Siječanj 2016

KAD SE RUKE SLOŽE: OŠ Franjo Tuđman u Kninu ljepša zahvaljujući eko Kninjanima

Šibenik News
Šibenik News

Lijepa priča o društveno korisnom radu i zajedništvu stiže nam sa sjevera županije, iz tamošnjeg administrativnog središta, Zvonimirovog grada - Knina gdje je aktivistica i tajnica Ekološke udruge 'Krka' Knin, Inga Kukolj pokrenula akciju za uređenje okoliša Osnovne škole Franje Tuđmana. 

 

Akcija je pokrenuta u studenom prošle godine te nije prošlo dugo vremena, a prvi rezultati već su bili vidljivi. Hladni zimski dani nisu obeshrabrili male i velike Kninjane da se odazovu pozivu da zajedno uljepšaju svoj grad. 

 

 

- Otvorili smo grupu na Facebooku  Uređenje okoliša OŠ Franje Tuđmana i preko udruge poslali zamolbe za pomoć u uređenju okoliša. U prvoj fazi , kroz radionice s učenicima obojali smo koševe za otpad ispred škole kako bi učenike potakli da otpad tamo odlažu. Zatim smo u holu škole napravili mini zeleni otok od kartonskih kutija za odvajanje otpada. Priključili smo se i akciji JU NP Krka za prikupljanje čepova za ulaznice i za pomoć oboljeloj djeci - priča nam Inga Kukolj, inače i majka jednog prvašića koji sjedi u klupama OŠ Franjo Tuđman.

 

Sudjelujući u projektu JU NP Krka, četiri razreda osvojila su nagrade, a ukupno su sakupili 40 kilograma čepova.

 

Nakon što su uredili koševe, kninski aktivisti 'bacili' su se u nabavku klupa. Naime, donedavno takvih klupa nije bilo ispred kninske škole.  Dosad su uspjeli prikupiti dio sredstava, a od planiranih 5.5 tisuća kuna, nedostaje im još tisuću kuna. Poseban doprinos akciji dala su kninska djeca koja su, osim čepova, prikupljali i plastične boce čijom su prodajom 'namakli' dio sredstava.

 

 

Klupe već čekaju da ih se prebaci ispred škole i postavi na isto mjesto na oduševljenje brojnih školaraca, no prije toga - novčana sredstava valja uplatiti. Stoga, ako ste u prilici, javite se Eko udruzi 'Krka' Knin putem njihove Facebook stranice ili klikom na - ALTRUIZAM i budite dio velike zajednice koja si međusobno pomaže. 

 

 

-  Osim tri klupe, u sklopu jedne biti će i mala drvena kućica za knjige, tako da će roditelji moći ostavljati polovne knjige za školsku knjižnicu. Klupe će uskoro biti postavljene, a nama je samo nebo granica jer sve se može kada se male ruke slože - poručuje Inga iz ne tako dalekog kraljevskog Knina. Bravo!

Iz kategorije: Kultura