Datum objave: 11. Studeni 2015

MARTINJE: 11. dobrotvorna fešta Lions kluba Šibenik „Noć mladog vina“

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Lions klub Šibenik organizira 11. dobrotvornu večer „Noć mladog vina“ u povodu blagdana sv. Martina i očuvanja pučke tradicije Martinja. Lionsove „Noći mladog vina“ događaj su na koji se s nestrpljenjem čeka jer su postale sinonimom za dobru zabavu, ples i druženje, ali s plemenitim i dobrotvornim ciljem.

Ove godine Lionsovo Martinje neće biti održano u hotelu „Krka“ u Šibeniku nego u restoranu „Atrium“ na Lozovcu, dakle u većem i komfornijem prostoru zahvaljujući potpori koju je Lions klub pružio poduzetnik Davor Gulin, vlasnik „Atriuma“. Kao i do sada feštu zajednički organiziraju članovi Lions kluba i članice Lions kluba Luca, a pomoć se prikuplja za osnovnu školu u Kistanjama čija je knjižnica teško stradala u nedavnom nevremenu.
Kao i do sada Lionsi su se pobrinuli za dobru zabavu i bogat program. Goste će zabavljati grupa „Bagatin“, izabrane talijanske kancone pjevat će šibenska operna pjevačica Nera Gojanović uz klavirsku pratnju Gordane Pavić i Borisa Plazibata na saksofonu, a program će obogatiti i mađioničar Kasper.
Naravno bit će i vina. Na Martinju šibenskih Lionsa svoja će vina predstaviti Vinoplod Vinarija Šibenik, vinari Džapo, Maleš, Sladić i Marinov te Iločki podrumi i vinarija Erdut. Sponzori „Noći mladog vina“ su domaći trgovački lanac Djelo i Jadranska banka, a glavni zgoditak na tradicionalnoj tomboli i ove će godine biti pečeni praščić.

Noć mladog vina Lions kluba Šibenik bit će održana u petak 13. studenog. Fešta počinje u 20 sati, a ulaznice od čije cijene je jedna trećina namijenjena za dobrotvorne namjene mogu se kupiti u putničkoj agenciji „Cromovens“ na Trgu Republike Hrvatske pored katedrale sv. Jakova.  

Iz kategorije: Kultura