Datum objave: 17. Srpanj 2015

FOTO Prodigy u Budvi okupili preko 35 000 ljudi na jednom mjestu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Prva polovina, odnosno dva dana festivala Sea Dance na Plaži Jaz kraj Budve su iza nas. Ono o čemu svi pričaju zasigurno je nastup Prodigya prvu večer koji je okupio nevjerojatnih 36 000 ljudi. U usporedbu s nastupom na Terraneu prije 2 godine, u Šibeniku je bilo "skromnih" 16 000. Nije tajna da Prodigy i srpska publika imaju jedan poseban odnos. Pet puta su bili do sad kod istočnih susjeda, a na Exit festivalu u Novom Sadu znalo ih je gledati i do 60 000 ljudi! Ovo im je bio prvi nastup u Crnog Gori a publika ih je dočekala s otvorenim srcima.

"Četiri puta sam gledala Prodigy i ovo mi je njihov drugi najbolji nastup ikad! Prvi je ipak onaj na Exitu 2013. al ovaj je puno bolji od onoga u Šibeniku na kojem sam također bila" priča nam Mihaela, vjerni fan benda iz Skopja koja je bila u prvom redu za vrijeme cijelog koncerta.

No nije samo nastup legendarnih Britanaca ono što je za izdvojiti sa ovogodišnjeg Sea Dance festivala. Dapače, u protekla dva dana odslušali smo i pogledali brdo dobrih svirki, od Noisie, Sigme i Black Sun Enpirea pa do Dubioze i Rudimentala.

Publika je raznolika i mnogobrojna. Mladi svih generacija i iz svih krajeva regije našli su se na jednom mjestu, a festival doslovno zrači pozitivnom energijom. Ante i Tonči iz Splita prvi put su na festivalu. Jedni su mnogobrojnih Hrvata koji su sredinu mjeseca srpnja odlučili provesti u Crnog Gori.

"Odlučili smo se doći prvenstveno zbog Prodigya, ali i zbog svih ostalih izvrsnih izvođača. Karta nije skupa i relativno nam je blizu, tako da nam nije bio problem potegnuti iz Splita do vamo. Odlična je zabava i jedva čekamo doživjeti i naredna dva dana". složni su Splićani u visokoj ocijeni budvanskog festivala.

U nastavku pogledajte nešto slika iz prvih redova i pokušajte dočarati atmosferu sa najboljeg "middle-size" festa u Europi. 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: