Datum objave: 25. Studeni 2013

Kolaši podignuli Varaždince na noge

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko pjevačko društvo “Kolo” održalo je proteklog vikenda cjelovečernji koncert u Varaždinu  okviru proslave 75. obljetnice Obrtničkog glazbenog društva Varaždin i podiglo publiku na noge.

Poziv  da uveliča slavljeničku godinu dragih prijatelja iz Varaždina “Kolo” je sa oduševljenjem prihvatilo, a dragi Varaždinci su obećali kako će i oni dogodine sa veseljem slaviti kolašku 115. godinu postojanja u Šibeniku.

Na program su se našle poznate skladbe kako domaćih tako i stranih autora, a posebne ovacije publike izazvale su «Ladarke» sa izvrsnim solisticama Nina Šare i Maja Gulin, Carmina Burana, kao i  dijelovi mise koje je skladao kolaški dirigent prof. Vladan Vuletin.
Poseban trenutak večeri bila je emotivna izvedba klapske pjesme “Sutra će te ponit”, u kojoj je solistica Lada Jakovčev publiku dirnula do suza.

U završnom dijelu koncerta u izvođenju Verdijevog “Nabucca” i Zajčevog “Završnog zbora”, poznatijeg kao “U boj u boj”, kolašima su se pridružili i pjevači Obrtničko glazbenog društva, uz ravnanje prof. Zdenka Kušćera i prof. Vladana Vuletina, što je bio vrhunac koncerta koji je publiku podigao na noge.
I ovaj put odličnu klavirsku pratnju “Kolu” je pružila prof. Gordana Pavić.

Iz kategorije: Kultura