Datum objave: 21. Studeni 2013

Izložba "Kalama, skalama,butama" u spomen na Milivoja Zenića

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba fotografija članova Fotokluba Šibenik u spomen na Milivoja Zenića, dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice u Šibeniku, šibenskog intelektualca i humaniste koji je značajno obilježio kulturni i javni život Šibenika otvorena je sinoć u Gradskoj knjižnici pod nazivom „Kalama, skalama, butama“. Jučer je, naime bila druga godišnjica njegove smrti.

Šibenske fotografe i ove je godine inspirirala njegova posljednja knjiga koja upravo nosi  podnaslov kao i izložba, a u kojoj je kroz šetnju starim Šibenikom opisao niz njegovih znamenitosti i podsjetio na sve velike ljude koje je dao.

Fotografije s motivima starog Šibenika 20 članova šibenskog fotokluba snimili su upravo hodajući po tragovima Zenićeve knjige, kako je na otvaranju kazao Zdenko Zjačić, predsjednik Fotokluba. Oni su fotoaparatom zabilježili ono što je on bilježio perom. Na lik i djelo Milivoja Zenića podsjetio je, na sentimentalni način sadašnji direktor Knjižnice i dugogodišnji prijatelj i suradnik Milivoja Zenića Vili Lakić koji je istaknuo kako se u šibenskom javnom i kulturnom životu itekako osjeća odlazak Milivoja Zenića.

Izložba će biti otvorena do 11. prosinca.

Iz kategorije: Kultura