Datum objave: 19. Studeni 2013

Izložba slika "Škure i cviće Skradina" i umjetničkih radova Duške Zaninović

Diana Ferić
Diana Ferić

Svoju izložbu reljefnih slika pod nazivom „Škure i cviće Skradina“ autorica Duša Zaninović Duki preselila je iz skradinskog restorana „Cantinetta“ u Šibenik, u prostor Promotivne agencije za uvoz i izvoz i talijanskog konzulata na Staroj loži u kojem će ostati do kraja ove godine. Izloženi su i njezini drugi radovi među kojima su oslikane stolne lampe, stari namještaj i vrčevi u dekupaž i shabby chic tehnici koji se mogu i kupiti.  Za izradu reljefnih slika koristi krhotine različitih starih predmeta i školjaka koje vrijedno skuplja što joj je postala pasija i sve to na svojim slikama pretvara u nove oblike.

Duška Zaninović Duki rođena je Šibenčanka, najveći dio života provela je u Zagrebu, a danas živi na relaciji Zagreb – Šibenik u koji će uskoro preseliti gotovo cijelu godinu. U Podlukovniku, u blizini Šibenika renovirala je staru obiteljsku kuću koju će pretvoriti u Centar za kreativno izražavanje. Već do sljedećeg ljeta u njoj planira organizirati likovne kolonije, druženje umjetnika te različita događanja i kreativne radionice.

Po struci je odgojiteljica, ali se i likovno usavršavala kod slikara Smilje i Roberta Kinerta te Roberta Tanaya. Završila je i školu za dekoratere interijera. Organizirala je različite kreativne radionice za djecu i odrasle,a na HTV – u je uređivala emisiju „Zlatne ruke“ savjetujući ljude kako uljepšati svoj životni prostor. Izlagala je u Zagrebu, Velikoj Gorici i Šibeniku na desetak skupnih i 7 samostalnih izložaba.

Iz kategorije: Kultura