Datum objave: 23. Listopad 2013

Dolores Lambaša podlegla ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka, glumica Dolores Lambaša (32) ipak je podlegla teškim ozljedama te izgubila bitku za život, doznaje RTL iz Odjela za intenzivno liječenje bolnice u Slavonskom Brodu.

Glumica je zadobila teške ozljede opasne po život u sudaru dvaju automobila jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda, a u nesreći su lakše ozlijeđeni glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil, kao i vozač drugog automobila.

Dolores je primljena u bolnicu na Odjelu reanimacije bolnice u Slavonskom Brodu u 7:20 sati u teškom stanju te su je odmah reanimirali i operirali.

Prema neslužbenim informacijama, glumica je imala unutrašnje krvarenje abdomena, ozljede glave i kralježnice.

 

Objavljeno prije:Dolores Lambaša teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se danas ujutro dogodila na cesti A3 kod Sredanca blizu Slavonskog Broda. Automobil u kojem je glumica stradala navodno je vozio njezin kolega glumac Stojan Matavulj koji je lakše ozlijeđen. Glumica je trenutačno na odjelu reanimacije Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu gdje se liječnici  bore za njezin život. Identitet sudionika prometne nesreće neslužbena je informacija, javlja tportal.

Oko 6,30 sati, 250 metara prije izlaska s A3 na „Slavoniku“ sudarili su se terenac i osobni automobil koji su vozili u smjeru Zagreba.
„Jutros u 7 i 20 u našu ustanovu primili smo žensku osobu polutraumatiziranu i u stanju šoka te s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Odmah je upućena u operacijsku salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci hemodinamske stabilizacije. Bolesnica je trenutačno na odjelu intenzivne skrbi gdje se provode postupci stabilizacije stanja i oporavaka. Ozlijede su teške i opsežne ISS kod koji mjeri intenzitet ozljeda je preko 60 što upućuje na ozbiljnost ozljeda i zahvaćenost više organski sistema“, rekao je za Radio Slavoniju dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurgiju.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić za tportal je rekla kako je 52-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom marke Nissan varaždinskih registracija, zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u vozilo VW Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Prilikom sudara oba su vozila sletjela s kolnika. Četrdesetogodišnjak je lakše ozlijeđen, a 32-godišnja suputnica iz Nissana teško ozlijeđena. 
Protiv vozača Nissana prometni policajci podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, prenosi tportal.

FOTO:tportal

Iz kategorije: Kultura