Datum objave: 14. Prosinac 2012

Predstavljena knjiga makedonskog novinara sa šibenskom adresom

Diana Ferić
Diana Ferić

Knjiga makedonskog novinara s boravištem u Šibeniku Saše Georgievskog „Makedonsko – hrvatska tangenta“ predstavljena je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Knjigu su predstavili Davorka Blažević, novinarka - komentatorica Slobodne Dalmacije i Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine vlade RH, a autora i sve nazočne pozdravio je i šibenski gradonačelnik, dr. Ante Županović koji je kazao:

„Šibenik je most odnosima između Makedonije i Hrvatske, kao što je i most odnosima Hrvatske i Turske i Hrvatske i Norveške. Sretni smo što Sašo ima šibenske korijene i što je baš Šibenik izabrao za predstavljanje svoje knjige.“, prenismo sa službenog portala Grada Šibenika.

Sašo Georgievski je dopisnik najstarijeg makedonskog dnevnog lista "Nove Makedonije", iz Hrvatske i  posljednjih nekoliko godina živi u Šibeniku. Njegova knjiga  je zbirka  članaka, intervjua i osvrta objavljenih  u "Novoj Makedoniji". Kako je naglašeno na sinoćnjem predstavljanju u Kazalištu, Sašo Georgijevski svojim radom na najbolji mogući način promovira Hrvatsku u Makedoniji, jednako kao i Makedoniju u Hrvatskoj, a i svojim osobnim angažmanom potiče veze i prijateljstva između naroda ovih dviju zemalja. 

Iz kategorije: Kultura