Datum objave: 30. Listopad 2015

VODIČ ZA STUDENTE U ŠIBENIKU:Doznajte gdje sve možete ostvariti popuste!

Josip Kuštera
Josip Kuštera

Studentski život nije lak, pogotovo kad su u pitanju financije. Zato sam odlučio istražiti gdje u Šibeniku studenti mogu ostvariti studentske pogodnosti. Ovih devet mjesta nude vam popuste i bar malo olakšavaju vaš studentski budžet.

1. Dalmare shopping centar
Mnoge trgovine u Dalmare-u nude razne pogodnosti za studente poput Cinestara koji nudi studentsku karticu s kojom studenti svaki dan ostvaruju popust na dvije kinoulaznice za film po izboru. Osim toga Studentska kartica redovnim studentima donosi povoljnije cijene kinoulaznica, Index bonus program i Studentski meni.
Levis trgovina studentima nudi 15%, za karticu 10% popusta, dok ćete na istu karticu moći kupiti odijelo u Di Capriju. Kod prve kupnje dobit ćete stalnu karticu na svoje ime.
Kad se umorite od šopingiranja svratite u caffe bar Urban jer vam on također nudi popust.

2. Life wellness centar
Studentima nudi teretanu na korištenje za 240 kn neograničeno. Ako prvi put upisujete teretanu trebat ćete izraditi karticu koja košta 60 kn, a ako dovedete i prijatelja ostvarujete dodatnih 50 % popusta.

3. Body building klub Orcinus
Svim studentima vjerojatno već poznata teretana na Baldekinu također nudi pogodnosti. Studenti i učenici plaćaju članarinu 180 kn mjesečno za tri dolaska tjedno ili 200 kn za neograničeni broj dolazaka potvrdio mi je gospodin Damir Kasap, tajnik BBK Orcinus.

4. HŽ Hrvatske željeznice
Popust od 50% ostvaruje se za neograničeni broj jednosmjernih i dvosmjernih putovanja u svim vlakovima te se može koristiti tijekom cijele godine. Za ostvariti popust trebate izraditi iskaznicu za studente koja košta 50 kn za akademsku godinu. Iskaznicu možete kupiti na blagajnama željezničkih kolodvora uz predočenje xice ili indeksa.

5. Autotransport
Većina autoprijevoznika nudi popuste za studente uz predočenje xice ili indexa. čak 40 % popusta za studente na povratne karte ostvarit ćete ukoliko se odlučite za Čazmatrans, dok ATP Šibenik nudi akcijsku cijenu karte Šibenik - Zagreb za 149 kn.

6. Kazalište
Pretpostavimo da ipak ima i studenata koji bi ponekad posjetili kazalište. I za njih imam dobre vijesti. HNK u Šibeniku odobrava 50 % popusta za studente za dramske i koncertne programe. Popust također vrijedi i za umirovljenike pa ako ne nađete nikog da ide s vama slobodno povedite djeda i uljepšajte mu dan.

7. Veleučilište u Šibeniku
Veleučilište u Šibeniku organizira i provodi seminar i stručni ispit za turističke vodiče. Navedeni seminar i ispit organiziraju se i izvode jedan puta godišnje a pravo na 20% popusta na opći i posebni dio programa imaju studenti Veleučilišta u Šibeniku, dok pravo na 10% popusta na opći i posebni dio programa imaju Alumni Veleučilišta u Šibeniku.
Uvjeti za upisati seminar su da imate najmanje srednju stručnu spremu, da se aktivno služite najmanje jednim svjetskim jezikom, te naravno da se prijavite i uplatite troškove seminara i ispita.

8. Frizersko-pedikerski salon "Oli i Nada"
Novootvoreni frizersko-pedikerski salon "Oli i Nada" na Mimincu nudi studenticama popust od 20 %. Isti iznos ostvarit će i umirovljenici, stoga je ovo idealna prilika ako ste djeda odveli u kazalište da babu odvedete na frizuru. Rezervirati termin za frizera možete na broj 095 581 9155, dok ćete pedikera dobiti na broj 099 194 6600.

9. IVRA Studentska mreža
Šećer na kraju, nezaobilazna studentska mreža kad pričamo o studentima. Osim pronalazaka stanova, cimera, repeticija, poslova i drugih kupujem/prodajem/nudim/tražim oglasa na Studentskoj mreži možete pronaći i ostvariti razne popuste u brojnim dućanima i kafićima. Osim već navedenih trgovina u Dalmareu, IVRA nam je osigurala popuste i u Inside Clubu, caffe baru Still, caffu baru Perla, te Baš Bureku. Očekujem još nekoliko objekata u Šibeniku koji će nuditi popuste isključivo za IVRA studente - govori Ivan. Stoga budno pratite studentsku mrežu jer očekujemo još mnogo popusta.
Registracija na studentsku mrežu je besplatna i jednostavna za sve studente šibenskog veleučilišta, a ukoliko znate nekog da je voljan pružiti neku pogodnost za Šibenske studente neka se jave Ivanu na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz kategorije: Kolumne