Datum objave: 08. Travanj 2015

Zna se tko neće s Ivom Josipovićem u novu stranku, njegova dojučerašnja prva suradnica

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović jučer izazvao mnoge reakcije najavom osnivanja stranke, počelo se nagađati tko će od njegovih do jučer bliskih suradnika biti uz njega. Iako je najavio da će s njim biti i neki ljudi koji su sada aktivni u drugim strankama, među njima očigledno neće biti njegova dojučerašnja desna ruka Danica Juričić Spasović, koja se brže bolje objavom na facebooku ogradila od bilo kakve primisli priključivanju projektu dojučerašnjeg šefa, prenosimmo s tpotala.

Bivša šefica Josipovićeva kabineta, koju je on na kraju mandata i odlikovao za vjernu službu tijekom koje je uzmogla napisati čak idvije knjige za djecu, osjetila se ponukanom javno objaviti da Josipoviću želi sve najbolje. No, piše ona, ne vidi se u njegovoj novoj stranci, nema nikakve informacije o istoj i naglašava da je njezin izbor SDP.

'Zbog brojnih poziva kolegica i kolega novinara moram istaknuti da nisam u novoj stranci Ive Josipovića i ne mogu vam pomoći dodatnim informacijama. Svatko mora pokušati realizirati svoje ideje u koje vjeruje, i Josipoviću želim uspjeh u novom političkom projektu. Moj je politički izbor SDP - uz sva pitanja koja se otvaraju pred biračima: Treba li SDP vise konzultirati sve segmente društva i usklađivati svoju politiku kako ne bi bila u raskoraku s društvenim očekivanjima? Što je to što HDZ može učiniti bolje od SDP-a? I kako? Što osim mahanja zastavom i držanja ruke na srcu dok svira hrvatska himna, HDZ čini privlačnijom strankom hrvatskom biraču?', objavila je javno Danica Juričić Spasović na svom profilu.

U lavini komentara na njezinu objavu, bilo je onih koji su je podržali, ali i oni koji su dovodili u pitanje njezino ljevičarstvo i odanost bivšem šefu.

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska